SARIÇAM BELEDİYESİ

3 GÜNDE 5 BİN KİŞİYE İFTAR

22 Haziran, 2015

 

SARIÇAM BELEDİYESİ’NDEN 3 GÜNDE 5 BİN KİŞİYE İFTAR

BAŞKAN ULUDAĞ,”HER ŞEY SARIÇAM VE SİZLER İÇİN”

Sarıçam Belediyesi tarafından organize ve ilki geçen yıl gerçekleştirilen edilen iftar yemeğinde 3 günde yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Başkan Bilal Uludağ, yapılan tüm hizmetlerin Sarıçamlılar için olduğunu belirterek,”Mübarek Ramazan ayı hepinize kutlu olsun. Geçen yıldan farklı olarak bu yıl her gün bir başka mahallede iftar yemekleri verilecek.”dedi.

Sarıçam ilçesi Orhangazi, Şahintepe,  Gültepe, Yeşiltepe, Remzi Oğuz Arık ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinde verilen iftar yemeğine ilgi her zaman ki gibi büyük oldu. İftarını buralarda eşi Nejla Uludağ ile vatandaşlarla birlikte açan Başkan Bilal Uludağ, masaların büyük bir bölümünü dolaşarak onlarla sohbet tek tek selamlaştı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, iftar öncesi yaptığı konuşmalarında ise, Mübarek Ramazan ayının herkese hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Uludağ,” Sarıçam Belediyesi olarak sizlere iftar yemeklerini vermekten son derece mutluyuz. İftarlarımıza katılarak bizleri onurlandırdınız. Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallemizde iftar yemeklerimiz yapılacak. Bu ay bereket ve yardımlaşmadır. Birlik, beraberlik ve kardeşliktir. Allah tuttuğunuz oruçlarınızı kabul etsin. Hepinize afiyet olsun ve Mübarek Ramazan ayınız hayırlara vesile olsun.”dedi

İFTAR SONRASI GÖSTERİLER İLGİYLE İZLENDİ

Yapılan konuşmaların ardından ezanla birlikte yapılan duaların okunmasıyla, Başkan Bilal Uludağ, orucunu mahalle sakinleriyle açtı. Yemek sonunda yapılan duadan bir süre sonra ise özel tır üzerinde kurulan sahnede Geleneksel Türk Tiyatrosunun orta oyunları sergilendi.  İftara katılan ve oruçlarını açan aileler çocuklarıyla birlikte neşe içinde oyunları bitene kadar ilgiyle izlediler. Orta oyunlarını Başkan Bilal Uludağ da uzun bir süre izledi.

Bu arada iftar programının ardından yapılan orta oyunları eğlencesinde vatandaşlara patlamış mısır ve haşlama ikramı da yapıldı.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü