SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ’DAN 30 AĞUSTOS KUTLAMA MESAJI

29 Ağustos, 2016

Başkan Uludağ’dan 30 Ağustos kutlama mesajı

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. Yıl dönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, 30 Ağustos Zaferinin, milletimizi hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşturduğunu söyledi. Bilal Uludağ, “Türk Tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi Türk Milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adıdır.” Dedi.

Başkan Bilal Uludağ, işgal edilen Anadolu topraklarının, bağımsız yaşamaya alışmış Türk milletinin kanla ve gözyaşı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde destansı bir zaferle kurtarıldığını söyledi.

Başkan Bilal Uludağ, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Türk Tarihinin kıvanç dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos zaferi, Türk Milletinin hürriyet ve bağımsızlığı için nihai hamleye karar verdiği tarihin adıdır. Türk Milletinin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirmesidir. 30 Ağustos Zaferi ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyenlerin yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde Yüce Türk Milletinin sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.

Aziz Türk milleti haklı ve onurlu direnişi ile savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen bir çok ulusa yol göstermiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, 30 Ağustos’un tüm kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, iman ve hürriyet aşkıyla yaşayan Aziz Türk Milleti’nin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.”

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü