SARIÇAM BELEDİYESİ

BUCAK DERESİ VE BURUK KANALİZASYON KOLEKTÖRÜ ISLAH ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

18 Ocak, 2016

Başkan Uludağ, Esentepe’deki sorunlu yerde inceleme yaptı

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(ASKİ) tarafından Islah çalışması yapılan Sarıçam Bucak Deresi ve Buruk Kanalizasyon Kolektörü yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek,  bu yıl içinde çalışmaların tamamlanacağını söyledi. Esentepe Mahallesindeki yapılacak olan bölümü gezen Bilal Uludağ, “En çok sorunlu olan bölge. Bu bölümün tamamlanmasıyla buradaki vatandaşlarımız artık rahat edecekler. ”dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Büyükşehir Başkan Vekili Ramazan Akyürek, ASKİ Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı İdris Tülü, Başkan Yardımcısı Hasan Aydınlı ve bazı müdürler ile birlikte Islah çalışması yapılacak Esentepe Mahallesindeki yerleri gezdi. Esentepe Mahallesinden geçecek olan yerde yapılacak ıslah çalışma yerini inceleyen ve bilgi alan Başkan Bilal Uludağ, buranın yapılacak olan çalışması için kendilerine düşen işlerin yapılması için gerekli talimatları verdi.

Vatandaşları da dinleyen Başkan Bilal Uludağ, çok büyük bir afet olmadıktan sonra taşma olaylarının artık son bulacağını belirterek, kanayan bir yara olan bu sorunun çözümlenmesinin önemli bir olay olduğuna dikkat çekti. Bilal Uludağ, ıslah yapım çalışmaları hızla devam eden Sarıçam Bucak Deresi ve Buruk Kanalizasyon Kolektörünün yapımında büyük bir aşama kaydedildiğini ve belirlenen sürede yapımın tamamlanacağını ifade etti.

Bilal Uludağ, bugüne kadar aşırı yağışlarda taşan Sarıçam Deresi’nin yapılan ıslah çalışmalarının ardından artık taşmayacağını ve vatandaşların mağduriyetinin önleneceğini ifade etti. Uludağ, “Sarıçam deresi, bugüne kadar ilçemizin kanayan bir yarasıydı. Her yağmurda su taşkınları oluyordu. ASKİ’nin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde orta ve üst düzey yağmurlarda su taşma sorunları olmayacak. Sarıçam halkı rahat bir nefes alacak. Bu sorunun çözülmesinden dolayı Büyükşehir Başkanı Hüseyin Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’a teşekkür ediyoruz. Esentepe Mahallesinden geçecek olan bölümle artık buradaki vatandaşlarımızda taşma korkusu yaşamayacak.”dedi.
 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü