SARIÇAM BELEDİYESİ

KIRGIZİSTAN’DAN SARIÇAM’A ZİYARET

18 Kasım, 2015

Kırgızistan’ın Celalabad şehri Belediyesinden Sarıçam’a ziyaret

Kırgızistan’ın Celalabad şehrinden Adana’ya bir dizi ziyaretler için gelen heyet Sarıçam Belediyesini ziyaret etti. Başkan Bilal Uludağ ile makamında görüşen Celalabad Belediye Başkanı Salaiddin Abazov, kardeş olarak gördükleri Türkiye’de ve Adana’da bulunmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Başkan Uludağ ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizleri burada görmekten çok onur duyduk” dedi.

Sarıçam Belediye Belediye Başkanı Bilal Uludağ tarafından karşılanan ve makamda ağırlanan heyette Celalabad Belediye Başkanı Salaiddin Abazov, Meclis Başkanı Baktikan Berkbayeva, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri de da hazır bulundu.

Başkan Bilal Uludağ, kendilerinin de bir süre önce kardeş şehir ilan ettikleri Kırgızistan Koçkar - Ata Belediyesini ziyaret ettiklerini belirterek, Türk Milleti olarak Kırgızistan’ı çok sevdiklerini söyledi. Uludağ, “Kırgızistan’da bizleri çok iyi ağırladılar. Bizler Türk Milleti olarak sizleri cani gönülden seviyoruz. Sizleri bizim milletimizin bir parçası olarak görüyoruz.  Ziyaretiniz nedeniyle çok mutlu olduk ve onur duyduk. “dedi.

Celalabad Belediye Başkanı Salaiddin Abazov, Türkleri çok sevdiklerini ve Türkiye’de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ifade etti. Abazov, “Adana’da her gittiğimiz yerde çok güzel ve sıcak karşılandık. Bu nedenle bizlerde çok mutlu olduk ve teşekkür ediyoruz. Bizi bir kardeş sevgisiyle karşıladınız.”dedi.

 Konuşmaların ardından Celalabad Belediye Başkanı Salaiddin Abazov, Meclis Başkanı Baktikan Berkbayeva, Başkan Bilal Uludağ’a birer hediye sundular.  Başkan Uludağ ise konuklarına Çanakkale Şehitler Anıtını minyatürünü günün anısına plaket olarak takdim etti ve ardından belediye binasını tanıttı.

 

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü