SARIÇAM’DA ASGARİ ÜCRET BİN 400 LİRA OLDU

11 Mayıs, 2015

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın önerisi Sarıçam Belediye Meclisi’nde kabul edildi ve belediyede asgari ücretle çalışan işçilerin maaşı bin 400 liraya çıkarıldı. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantılarında asgari ücretle çalışan belediye işçilerinin maaşlarının bin 400 lira olmasını teklif etmiş ve bu teklif oybirliği ile komisyona havale edilmişti. Komisyon Bilal Uludağ’ın teklifini görüşerek kabul etti. Komisyon kararı meclisin mayıs ayı son oturumunda oylandı. Asgari ücretin bin 400 liraya çıkarılmasına ilişkin komisyon raporu AK Parti üyelerin karşı çıkmasına karşın 13 hayır oyuna 19 oyla kabul edildi. Meclis üyelerine teşekkür eden Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, partimizin seçim beyannamesinde iktidara gelmeleri halinde asgari ücreti bin 400 lira yapacaklarına dair taahhütte bulundu. Biz de Sarıçam Belediyesi olarak bunu ilk olarak uyguluyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Çünkü işçilerimiz büyük fedakarlıklarla Sarıçam’a hizmet veriyor. Onlar her şeyin en iyisine layık” dedi.