SARIÇAM BELEDİYESİ

YAZ SPOR OKULLARININ 1’NCİ ETAP ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

25 Temmuz, 2016

Sarıçam Belediyesi Yaz Spor Okullarının 1’nci etap çalışmalarını sürüyor

Başkan Uludağ,”Sarıçamlı çocuklar ve gençler spora doyacaklar”

Sarıçam Belediyesi tarafından her yıl açılan Yaz Spor Okulları yapılan kayıtların ardından 8 ayrı spor dalında 300’e yakın sporcu ile başladı. 7-15 yaş arası çocuk ve gençler için başlatılan kayıtların ardından Yaz Spor Okulları birinci dönemi 13-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında açık kalacak. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Belediye olarak yaz spor okullarını sadece futbol değil değişik kategorilerde yaptıklarını belirterek, buradaki tek amacın gençleri spora yönlendirmek olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ, farklı spor kategorilerinde yapılması planlanan spor okulu faaliyetlerinin futbol bölümünün Buruk stadyumunda, diğer kategorilerin ise Asım Savaş kapalı Spor salonunda yapılacağını kaydetti. Uludağ,” Sarıçam’da bulunan çocuk ve gençlerimizin ilgisi bizleri mutlu etti.  Sarıçamlı çocuk ve gençlerimiz bu yaz spora doyacaklar. Gençlerimizi bu yıl futbolun dışında masa tenisi, hentbol, güreş, Badmington, satranç, basketbol ve voleybol kategorilerinde haftanın belirli günlerinde eğitimler vereceğiz. Ayrıca katılan çocuklarımıza spor malzemeleri ve çantalarını da Sarıçam Belediyesi olarak  biz veriyoruz.“dedi.

2. ETAP 1 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK

Başkan Bilal Uludağ, “Çocuklarımızın yaz aylarını verimli geçirmeleri, eğitim ve öğretim boyunca topladıkları enerjilerini harcamaları, streslerini atmaları için haftanın belirli günlerinde eğitim verilecek. Sporun, çocukların bedensel ve ruhsal gelişiminde büyük önemi bulunmaktadır.  Bu bilinçle yüzlerce çocuk ve gencimize spor yapma imkânı sunduk.  Ayrıca spor yapan çocuklarımız kötü alışkanlıklardan da doğal olarak uzak duracaktır. Katılan sporcularımıza başarılar diliyorum.” diye konuştu.

EN ÇOK İLGİ FUTBOLA OLDU

 

Yaz spor okullarında en çok ilginin Futbol’a olduğunu anlatan ve 2. dönem çalışmaların kayıtların tamamlanmasının ardından 1 Ağustos 2016’da başlayacağını belirten Başkan Bilal Uludağ,”Bu etap çalışmalar ise 26 Ağustos’ta sona erecek.  Futbola 130, Basketbola 42,  Hentbol 37, Satranç 45,  Masa tenisi 21, Güreş’e ise 20 kişi kayıt yaptırdı. Bu sayının 2 etapta daha da artmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü