SARIÇAM BELEDİYESİ

1’NCİ NAR FESTİVALİ YAPILACAK

23 Ekim, 2017

1’nci Nar Festivali yapılacak

Sarıçam Belediyesi tarafından organize edilen “Sarıçam 1’nci Nar Festivali”  28 Ekim 2017 Cumartesi günü yapılacak. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Ekim ayı içinde hasadına başlanan ve ilçelerinde yetişen narların daha çok tanınması adına böyle bir festivali organize ettiklerini belirtti.

Başkan Bilal Uludağ, festivalin Sarıçam İlçesine bağlı Çiçekli Mahallesinde yapılacağını ifade etti Bilal Uludağ, ilk kez düzenlenecek olan festivalin bundan sonraki yıllarda geleneksel hale getirileceğini de anlatarak, amacın ise nar üreticisini teşvik etme olduğunu kaydetti.

VİTAMİN DEPOSU

Uludağ, yüzlerce küçük tanelerden oluşan Narın ekşi veya tatlı, besin değerinin ise oldukça yüksek bir meyve olduğunun da altını çizerek,” Severek tükettiğimiz başlıca meyvelerden olan nar, C vitamini açısından çok zengindir. Ayrıca yapısında B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor minarelerini de barındırır. Endüstri dünyasında da sıklıkla kullanılmakta, köklerinden iplik boyaları da elde edilmektedir.” dedi.

Festivalde yerel sanatçıların konserleri ile Ozanların atışmalarının da yer alacağını belirten Bilal Uludağ, Sarıçam’da yaklaşık 3000 dekar alanda nar ağaçlarının bulunduğuna dikkat çekti. Uludağ,”İlçemizde 10 bin tona yakın üretim yapılmaktadır. Festivalin nar yetiştiren çiftçilerimize büyük katkısı olacağı inancındayız. Nar yetiştirenler ve işleyenler için ürünlerini satma adına da güzel bir fırsat olacak. Başarılı geçmesini diliyor, katkı koyanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü