SARIÇAM BELEDİYESİ

1`NCİ ZEYTİN DALI FESTİVALİ YAPILDI

14 Aralık, 2015

Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 1’nci Zeytin Dalı Festivali düzenlenen törenle yapıldı.  2 gün sürecek olan festival 1 kilometrelik kortej yürüyüşü başladı.  Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ilçelerinde yapılan bu tür etkinliklerin önemli olduğuna değinerek, her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

“Dostluk ve Mutluluk İçin Geleceğe Zeytin Dalı Uzat” sloganı ile Sarıçam Remzi Oğuz Arık İlkokulu önünden başlayan Festival Kortej yürüyüşüne Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fehmi Kekilli, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kozan Yolu Otoban kavşağı Çanakkale Şehitler Anıtına kadar devam eden kortej yürüyüşü burada son buldu.  Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fehmi Kekilli, ilk kez yapılan festivalin 2 gün süreceğini ve geleneksel hale getirileceğini belirterek, destek veren herkese ve katılımcılara teşekkür etti.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, birincisi düzenlenen Zeytin Dalı festivalinin başarılı geçmesini diledi. Başkan Bilal Uludağ, “Bu yıl birincisi düzenlenen festivalin önümüzdeki yıllarda daha geniş ve birlik ve bütünlük içinde devam etmesini temenni ediyorum. Sarıçam’a ve Sarıçamlılara katkı sağlamasını diliyorum. Zeytin Dalı barış kardeşlik ve dostluğun simgesidir.  Aynı zamanda bolluk ve bereket getirir.  İlçemizde yapılması nedeniyle ise her zaman destek olacağız. Emeği geçenleri kutluyorum. ”dedi.

Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan ise, ilçelerince böyle bir festivalin yapılmasının önemine dikkat çekerek “Bu anlamlı festivalde bulunmaktan mutluyum. Zeytin Dalı her zaman umuttur.  Aynı zamanda bir simgedir. Güzel düşünülmüş bir etkinlik. Bundan sonraki yıllarda da başarılı bir şekilde sürmesini dilerim. ”diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise festivale katılan Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Dernek Başkanı ve katılımcılar hep birlikte festivalin anlamına uygun olarak bir Zeytin ağacını diktiler. Törene katılan öğrenciler ise hazırlanan yaş kütüğüne festivalin adını çaktılar. Festival daha sonra yapılan konser ile sona erdi.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü