SARIÇAM BELEDİYESİ

100. YIL 5 OCAK KENT MEYDANI VE ANITI AÇILDI

07 Ocak, 2022

SARIÇAM BELEDİYESİ`NDEN 5 OCAK`TA ANLAMLI AÇILIŞ

Sarıçam Belediyesi tarafından yaptırılan 100. Yıl 5 Ocak Kent Meydanı ve Anıtı Adana`nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünde düzenlenen törenle açıldı. Açılışı gerçekleştirilen anıtta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün yanı sıra milli mücadele kahramanlarından Doğan Bey`in, Saim Bey`in, Tufan Bey`in, Sinan Bey`in ve İstiklâl Madalyalı Türk Kadını Çukurovalı Gamalı Fatma`nın heykelleri yer alıyor.

Sarıçam Belediyesi tarafından yaptırılan 100. Yıl 5 Ocak Kent Meydanı ve Anıtı Adana`nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümünde düzenlenen törenle açıldı. Törene Adana Valisi Süleyman Elban, Sarıçam İlçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsmet Yüksel, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Uğur Öztürk, Yüreğir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Haşim Onur Uluöz, Sarıçam İlçe Emniyet Müdürü Tansel Orakoğlu, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Milliyetçi Hareket Partisi Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel, Milliyetçi Hareket Partisi Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Milliyetçi Hareket Partisi Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Korkut, Sarıçam Ülkü Ocakları Başkanı Seyfettin Gündoğdu, Sarıçam Tarım İlçe Müdürü Mehmet Örtülü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, İlbank Bölge Müdürü Muzaffer Akgüner, Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Dr. Özgür Kara, oda başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törende Sarıçam Beyceli Anadolu Lisesi folklor ekibi ve Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımı da bir gösteri sundu.

Daha sonra kürsüye gelen Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ yaptığı konuşmada, 100. Yıl 5 Ocak Kent Meydanı ve Anıtı`nın zamanla Adana`nın simgesi haline geleceğini söyledi. Konuşmasında kent meydanlarının kentsel yaşamın içerisinde, kentin sakinlerince en yaygın olarak kullanılan kamusal alanların başında geldiğine vurgu yapan Başkan Uludağ, Meydanların, ortak kullanım alanları olduğu kadar kentlinin, toplumun demokrasiye bakışını göstermesi açısından da sembolik öneme sahip olduğuna vurgu patı.

"100. YIL 5 OCAK KENT MEYDANI VE ANITI SARIÇAM`A ÇOK YAKIŞACAK"

Hızla gelişen Sarıçam`da demokrasinin, estetiğin, mimarinin ve planlı gelişmenin önemli ve güçlü bir ifadesi olacağına inancının tam olduğunu belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ konuşmasını şu sözlerle tamamladı " Bu meydanın Sarıçam`a çok yakışacağını ve önemli bir ihtiyacı karşılayarak, kentimizin uğrak noktalarından biri olacağını düşünüyorum. Bende bu vakayiin ilk hiss i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana`da doğmuştur, diyerek Adanalılara, yüzyıllar boyunca sürecek bir onur kaynağı bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün anıtının önünde gururla duruyoruz. Bu anıt milli bir gayenin ürünüdür. Bugün açılışını yaptığımız bu meydanın Adana`ya, Sarıçam`a hayırlı olmasını dilerken, kurtuluşta ve bağımsızlığımızın kazanılmasında emeği geçen, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canını, kanını duraksamadan feda eden her bir tarihsel şahsiyetin aziz hatıralarının önünde saygı ve minnetle eğiliyor ve ebediyete erişenlere rahmet diliyorum." dedi.

Törende konuşan Adana Valisi Süleyman Elban`da törende yaptığı konuşmasında, şehirler için belli mekânların olduğunu ve bunun şehre ruh kattığını söyledi.

100. Yıl 5 Ocak Kent Meydanı ve Anıtı`nın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Elban şunları kaydetti "Sarıçam hızla büyüyen ilçelerimizden biri. Bu meydan ilçemize çok da yakıştı. Gelecek kuşaklara böyle bir anıtın hediye bırakılması bizim için çok değerlidir. Memleketin kurtuluşunda ve toprağında kanı olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kent meydanı ve anıtın açılış kurdelesi kesildi.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü