SARIÇAM BELEDİYESİ

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ

26 Nisan, 2018

Başkan Uludağ,” İlginin fazla olması bizleri mutlu etti”

Sarıçam Belediyesi sponsorluğunda yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası sona erdi. 2 gün süren ve 11 ilden toplam 825 sporcunun katıldığı turnuvada dereceye girenlere ödülleri Başkan Bilal Uludağ ve davetliler tarafından verildi. Bilal Uludağ, turnuvaya ilginin fazla olmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın açılış hamlesiyle başlayan ve Asım savaş Spor Salonunda gerçekleşen Satranç Turnuvasına ilgi oldukça fazla oldu. Sarıçam Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde organize edilen ve Adana Valiliği programında da yer alan" 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası" nda oldukça çekişmeli karşılaşmalar yaşandı.  Adana, Mersin, Hatay, Adıyaman, Bursa, Karaman, Gaziantep, Osmaniye, Batman, Yozgat ve Ankara illerinden 7- 12 Yaş arası Genel ve Kızlar kategorilerinde de yapılan turnuvada dereceye giren sporculara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Böylesine anlamlı bir gün adına düzenlenen turnuvaya ilginin fazla olması bizleri mutlu etti. Satranç oynayan kişiler, planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavrarlar.  Ayrıca satranç oynamak bu yaşlardaki çocuklarımızın süratli, doğru ve çabuk düşünebilmelerine de yardımcı olur ve olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. En önemlisi ise ‘Kendine Güven’ duygusu aşılar. Turnuva da dereceye giren ve katılan tüm sporcularımızı kutluyor ve bundan sonraki yaşamlarında da başarılar diliyorum. Ayrıca turnuvaya emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ”dedi.

Turnuvada ilk üç dereceye giren sporculardan birinci olanlara bisiklet, ikincilere tablet bilgisayar, üçüncülere ise Bluetoothlu Hoparlör ödülleri,  Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, MHP Sarıçam ilçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Sarıçam Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Ali Bilgiç, Adana Satranç İl Temsilcisi Yalçın Gergeroğlu ile Spor İşleri Müdürü Yakup Köroğlu tarafından verildi.

Turnuva’da kategorilerinde ilk üç dereceye giren sporcular ise şu şekilde belirlendi:

“7 Yaş Genelde 1. Yusuf  Eymen Yılmaz, 2. Ayaz Şaşkın, 3. Çınar Şengezer, 7 Yaş Kızlar, 1. Bilge Öztürk, 2. Ece Polat, 3. Meltem Ünsaçarer, 8 Yaş Genel, 1. Ege Arkan,2. Doruk Karaca, 3. Ege Kaya, 8 Yaş Kızlar, 1. Melis Emekli, 2. Ecesu Nuray, 3. Esile Buğlem Ercan,  9 Yaş Genel, 1. Dastan Tugolbaev,  2. Burak Akkaya, 3. Mert Karataş, 9 Yaş Kızlar, 1.Nesli Çolak, 2. İlke Mermer, 3. Defne Şenkal, 10 Yaş genel, Oğuz Ulusçutürk, 2. Mehmet Efe Topcu, 3. Ege Özdemir,10 Yaş Kızlar, Aselnaz Yaşarer, 2. Fatma Nur Kekil, 3. Gülsen Topaksu, 11 Yaş genel, 1. Hakan Hasanoğlu,  2. Taylan Rüzgar İnce, 3. Toprak Kiser, 11 Yaş Kızlar, 1.Doğa Doğanoğlu, 2. Başak Nida Avcı, 3 Derin Dönmez, 12 Yaş Genel, 1.Murat Yiğit Şibli, 2. Yiğit Ünsaçarer, 3. Berkay Semitay, 12 Yaş Kızlar, 1. Sermin Naz Aydemir, 2. Yaren Sel, 3. Bere Yaprak Akkapulu.”

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü