SARIÇAM BELEDİYESİ

250 GENCE "ASKER UĞURLAMASI" ETKİNLİĞİ YAPILDI

30 Nisan, 2018

Başkan Uludağ, “Geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyor ve Askerlerimize hayırlı teskereler diliyoruz”

Sarıçam Belediyesi vatani görevini yapmak için askere gidecek gençlere “Asker Uğurlama” töreni ve eğlence düzenledi. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ”Ana Kucağından Peygamber Ocağına gidecek olan Sarıçamlı yiğit gençlerimizin asker uğurlama törenlerini düzenleyerek bir ilki daha gerçekleştirdik.  Güle güle gidip gelsinler.” dedi

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ`ın talimatıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Belediye Bahçesinde gerçekleşen 98/2 tertip 250 asker adayı için düzenlenen gecede yağmur sürprizi de yaşandı. Bir süreliğine Nikah Salonu’nda yapılan tören şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua edilmesiyle ile başladı.  Daha sonra ise yağmura rağmen dışarıya taşındı.

Askere gidecek olan gençlerin boynuna ay yıldızlı şal takıp, simit ısırtan, ardından ise askerde gerekli malzemelerin içinde bulunduğu çantayı hediye ederek, onların heyecanına ortak olan Başkan Bilal Uludağ, "Gençlerimizin gözleri arkada kalmasın. Onlar oradayken anneleri, babaları, varsa eşleri ve kardeşleri bizim güvencemiz altında. Gençlerimiz için yapılan bu geleneğin aslında toplu bir şekilde devam etmesinin de bir öncülüğünü yapıyoruz. İstiyoruz ki, geçmişten bugüne gelen bu gelenekler, gençlerimizle ve sizlerle birlikte geleceğe daha güçlü bir şekilde taşınmış olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Gençlerimize de güle güle gidip güle güle gelmeleri için Cenab-ı Allah`a dua ediyor ve hayırlı teskereler diliyorum." diye konuştu.

EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER

Sık sık "En büyük asker bizim asker" sloganlarının da atıldığı ve gençlerin omuzlarda taşındığı asker uğurlama etkinliğiyle; askere gidecek olan gençlerle davul zurna eşliğinde halay çeken Başkan Bilal Uludağ, onların mutluluklarına bir süre eşlik etti.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren Asker Uğurlama töreninde Mehter Takımı, Halk oyunları ve dans gösterileri de ilgi ile izlendi. Askere gidecek gençler ve aileleri halay çekerken patlatılan havai fişek gösterisi ile renkli görüntüler ortaya çıktı. Bu arada tören öncesi askere gidecek olan gençler Adana Türk Riders Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri tarafından Türk bayraklarıyla Sarıçam Caddelerinde tur attılar.

Askere gidecek olan gençler ve aileleri, kendilerine böylesine güzel ve unutulmaz bir anı yaşatan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a teşekkür ettiler.

Bu arada Asker Uğurlama törenine Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yanı sıra MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, MHP Sarıçam Ülkü Ocakları Başkanı Murat Soner,  Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selami Gültekin, Sarıçam Askerlik Şube Müdürü Hüseyin Uçak, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri, askere gidecek gençler ve aileleri katıldı.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü