SARIÇAM BELEDİYESİ

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÖNCESİ EV VE İŞYERLERİNE BAYRAK DAĞITIMI

18 Ağustos, 2015

Sarıçam Belediyesi’nde örnek bir davranış

Sarıçam Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi bünyesinde kurulu bulunan Turkuaz Tim aracılığıyla ilçede bulunan esnaf ve evlere bayrak dağıtımı yapıyor. Başkan Bilal Uludağ’ın talimatıyla harekete geçen Turkuaz Tim ekipleri özel ambalajladıkları Türk Bayraklarını ilçedeki esnaf ve evlere giderek dağıtıyorlar.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 30 Ağustos Zafer Bayramının daha coşkulu bir şekilde yaşanması için böyle bir karar aldıklarını ve İlçelerinde sıra sıra Türk bayraklarının dalgalanmasını amaçladıklarını söyledi.  Bilal Uludağ, 30 Ağustos’ta ayrıca Bayrak Parkı açılışını da gerçekleştireceklerini belirterek,”Milletçe zor günlerden geçiyoruz. Gün geçmiyor ki, şehit haberi yüreğimizi dağlamasın, gün geçmiyor ki, yurdumuzun bir yerinde analar ağlamasın.  Bu anlamda 30 Ağustos yüce Türk milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, dosta düşmana göstermesi açısından çok önemli bir tarihtir.”dedi.

30 Ağustosta ecdatlarının tarihte birçok örneği olan kahramanlıklarına bir yenisini daha eklediğini anlatan Başkan Bilal Uludağ, her zaman olduğu gibi Anadolu’nun vazgeçilmez Türk yurdu olduğunu gösterdiğini ifade etti. Uludağ,”Milletimiz başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kendisini ilelebet özgürlüğe kavuşturmak için canını esirgemeyen tüm kahramanları sinesine gömüştür. Bugün dahi görevinin başında gözünü kırpmadan şehit olan yiğitler, bağımsızlığımızdan birliğimizden ve bir karış vatan toprağından ödün vereceğimize, canımızı feda edeceğimizin en büyük delilidir. Bütün şehitlerimizi saygı rahmetle anıyoruz.” diye konuştu.

Turkuaz Tim’de görevli ekipler belediyede ambalajladıkları toplamda 15 bin adet Türk bayraklarını ev ve işyerlerine tek tek giderek teslim ediyorlar. Turkuaz Tim Şefi Kemal Öğütçü ise, hazırlanan özel ambalajlı bayrakları bizzat kendilerinin özellikle ev ve işyerlerinde elleriyle asmayı ihmal etmediklerini dağıtımın ise yaklaşık bir hafta süreceğini söyledi. Bayrak dağıtımını gören Sarıçamlılar ise Başkan Bilal Uludağ ve ekibine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dilediler.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü