SARIÇAM BELEDİYESİ

4 GÜNDE 12 BİN KİŞİYE İFTAR VERİLDİ

21 Mayıs, 2018

Sarıçam Belediyesi İftar sofraları başladı,

Başkan Uludağ,” Ramazan ayı herkese mübarek olsun”

Sarıçam Belediyesi tarafından organize edilen ve Ramazan ayı boyunca toplam 66 mahallede planlanan “İftar yemekleri” programının ilki M. Akif Ersoy- Remzi Oğuz Arık, Sofudede ve Çarkıpare mahalle sakinlerinin katılımı ile yapıldı.  Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  Sarıçam halkını iftar programlarına davet ederek, bu yılki etkinliklerde yine ilçe halkıyla beraber olacaklarını ifade etti.  Uludağ, gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Bu mübarek Ramazan ayında iftar sofralarımızda hep birlikte olmak istedik. Ramazan ayının Tüm Sarıçamlılara sağlık afiyet ve bereket getirmesini diliyorum. ”dedi.

M. Akif Ersoy Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde düzenlenen iftar yemeğine ilgi büyük oldu. İftar yemeğine Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, MHP Seçim Koordinatörü Ahmet Erdoğan, MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Başkan Yardımları Halit Boz,  Mustafa Pekel, bazı meclis üyeleri ve birim müdürleri ile yaklaşık 3 bin 500 kişilik mahalle sakini katıldı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, katıldığı her iftar programda masaları dolaşarak vatandaşlarla tek tek selamlaştı ve onların Ramazan aylarını kutladı. Başkan Bilal Uludağ, bu mübarek ayda ilçe halkıyla bütünleşmek ve onlarla her zaman birlikteliğimizi göstermek adına böyle bir Ramazan etkinliği programı hazırladıklarını belirtti.

İftar programında ilgiyle karşılanan Başkan Bilal Uludağ, ”Sarıçam halkına öncelikle bizlere gösterdikleri ilgi nedeniyle çok teşekkür ediyorum.  Bizlerde sizlerin bu ilgisine layık olmaya çalışıyoruz. Bu mübarek ayda her mahallemizde sizlerle buluşmak istedik. Birlik, beraberlik soframızın kurulmasını sağlayan, kıymetli çalışma arkadaşlarıma ve teşriflerini esirgemeyen siz değerli Sarıçamlı hemşehrilerime saygılarımı sevgilerimi, şükranlarımı sunuyorum.  İnşallah Cenab-ı Allah, tuttuğumuz oruçları ve yaptığımız duaları kabul eder ve üzerimizden ihsanını, mağfiretini ve himmetini esirgemez. Bu anlamlı günde aynı sofranın etrafında bir araya geldiğimiz her bir hemşehrime bu vesileyle şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

GAZZE’DE YAPILAN İNSANLIK SUÇU

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Gazze’de yapılanları da kınayarak, ”Dünyanın neresinde, kim tarafından, kime yapılırsa yapılsın ve gerekçesi her ne olursa olsun, her türlü zulmün ‘İnsanlık Suçu’ olduğuna inanıyor ve İsrail’in Gazze’ye yönelik zorbalığını şiddetle kınıyorum.” diye konuştu.

4 GÜNDE YAKLAŞIK 12 BİN KİŞİYE İFTAR VERİLDİ

Yıldırım Beyazıt, Orhangazi, Şahintepe, Buruk Mahalleleri ile eskiden köy olan ve mahalle statüsüne alınan Sofudede ve Çarkıpare, Boynuyoğun, Cihadiye, Yarımca,  Coşanlar, Hasanbeyli, Akkuyu ve Çınarlı ve Göztepe’de yapılan iftar programlarına da ilgi yoğun oldu.  Buradaki iftar etkinliklerinin birçoğuna Başkan Bilal Uludağ’ın yanı sıra MHP İl Başkanı Bünyamin Avcı, İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Başkan Yardımcıları Halit Boz, Hasan Aydınlı, Mustafa Pekel ile görevli birim müdürleri de katıldılar. 4 günde yapılan iftar programlarına yaklaşık 12 bin kişi katıldı.

Mahallelerindeki iftar programa katılan vatandaşlar,  Kur’an-ı Kerim ve duanın ardından okunan ezan ile oruçlarını açtılar.  İftar yemekleri sonrasında ise özel olarak hazırlanmış tır üzerindeki sahnede tıpkı eski Ramazan günlerinde olduğu geleneksel Türk tiyatrosunun orta oyunları sergilendi. Ardından ise Hacivat-Karagöz gösterisi yapıldı. İftara katılan ve oruçlarını açan aileler çocuklarıyla birlikte neşe içinde oyunlar bitene kadar ilgiyle izlediler. Orta oyunları eğlencesi öncesinde ise çocuklara oyuncaklar dağıtıldı.

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü