SARIÇAM BELEDİYESİ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

08 Mart, 2016

Sarıçam Belediyesinde Kadınlar Günü etkinliğine ilgi büyük oldu

Başkanı Bilal Uludağ: “Kadın, bir toplumun koruyucu, birleştirici ve en etkili unsurudur”

“8 Mart Dünya kadınlar günü kutlu olsun”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 8 Mart Dünya Kadınlar nedeniyle düzenlenen etkinlikte, bu günün kadınlarımızın ne kadar özel ve değerli olduklarının ifadesi olduğunu söyledi.  Başkan Bilal Uludağ,”  Bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum. Kadın, bir toplumun koruyucu, birleştirici ve en etkili unsurudur “dedi

Sarıçam Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Başkan Bilal Uludağ, kadınlarımızın her zaman, her gözün nuru ve hayatın can damarı olduğunu belirterek,  8 Mart’ın, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri önemli bir gün olduğunu ifade etti. Uludağ,” Bugün tarih boyunca yaptıkları mücadeleleri, kitaplara sığmayacak kadar büyük olan, yaşamımızın vazgeçilmez unsurları kadınların günüdür. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde kadınlarımızın sosyal, kültürel, ekonomik ve politik katkılarına, siyasetten sanata, eğitimden ekonomiye, kısacası hayatın her alanında kadınların katılımlarına çok daha fazla ihtiyaç vardır. Bizde sarıçam Belediyesi olarak kadınlarımıza yönelik hazırladığımı proje ve eylemlerle bu ihtiyaçların giderilmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. ”diye konuştu.

 

“KADINA ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ”

Şiddetin hiçbir türünü, özellikle de kadına yapılan şiddeti asla kabul etmediklerini anlatan Başkan Bilal Uludağ, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

” Her başarılı erkeğin arkasında değil, yanında bir kadın vardır düşüncesindeyiz. Sarıçam’ı güzelleştirmek, daha modern bir hale getirmek için kadınlarımızın desteğine ihtiyacımız var. İlçemizin Adana’nın parlayan yıldız olması için onlarla birlikte çalışmalar yapıyoruz.

Bu önemli günde, hunharca ve alçakça katledilen Özgecan’ı geçtiğimiz yıl Almanya’da iki genç kızı tacizden kurtarmak isterken öldürülen Tuğçe Albayrak’ı  ve şiddet sonucu hayatını yitiren Türkkan Sarıkaya kardeşlerimiz ile şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm kadınlarımızı rahmetle anıyorum.  Şiddetin hiçbir türünü, özellikle de kadına şiddeti asla kabul etmiyor ve Kadına şiddete ‘HAYIR’ diyoruz.

Ayrıca vatanı uğruna can veren şehitlerimizin annelerine, geride bıraktıkları eş ve çocuklarına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Onların fedakârlıkları sayesinde ülkemizin dimdik ayakta durduğunu, şanlı bayrağımızın gönlerden inmediğini asla unutmayacağız. Terörü ve terörün her türlüsünü de lanetliyoruz.  Sözlerimi ‘Kadın varsa demokrasi var’ diyerek tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bir kez daha kutluyor hepinize saygılar sunuyorum.  Bu programı hazırlayan Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürümüz Şükrü Gedik ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum ”

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün hazırladığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine konuşmacı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şiddeti Önleme Merkezinden Selma Yirik, Dr. Demet Çardak, Tarım İl Şube Müdürlüğünden Birsen Ergün, Tarihçi Yusuf Delikoca ile Çukurova Üniversitesi Prof. Dr. Nazan Koluman katıldılar. Etkinliğe bazı sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yanı sıra MHP Sarıçam Kadın Kolları Başkanı Adalet Eke, meclis üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı. 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü