SARIÇAM BELEDİYESİ

BARIŞ GÖNÜLLÜLERİNDEN BAŞKAN ULUDAĞ’A ZİYARET

28 Eylül, 2016

Barış gönüllülerinden Başkan Uludağ’a ziyaret

Adana Kent Konseyi’nin, İnsani Değerleri Yüceltme Derneği ile bir arada sürdüreceği İnsan Hakları (WIN- Peace Education) konulu Çalıştayına katılmak üzere Adana’ya gelen katılımcılar Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı ziyaret ederek, yapılan çalışmaları anlattılar.

Adana’da Çalıştay öncesi Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı makamında ziyaret eden Gazeteci, Güney Kıbrıs’tan Barış Temsilcisi Tina Adamidou, Lefke Avrupa Üniversitesi Öğretim Üyesi, Yeni Bakış Gazetesi Köşe Yazarı Çiğdem Dürüst, İnsani Değerleri Yüceltme Derneği Başkanı, Aile içi Şiddet Uzmanı Berrin Ünlü, Mersin Kent Konseyi Temsilcisi Hülya Sabahat Ölçer ile Enerji Mühendisi Ceren Ünlü, İnsan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile kamu görevlilerinin toplum yararına barış, eşitlik, insan hakları, mülteci hakları, güvenlik ve insan ticareti, töre cinayetleri konularında `WIN- Peace Education` projesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler sunup destek istediler. Barış gönülleri, Başkan Bilal Uludağ’ın kendilerine gösterdiği yakın ilgiye de teşekkür ederek,” Adana’yı ve Sarıçam ilçesini çok beğendik. Adana’ya geldiğimizde karşılaştığımız sıcak ilgi bizleri mutlu etti.”dediler.

Ziyaretçilerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, böylesine önemli konularda bir çalıştayın Adana’da yapılacak olmasının önemine değinerek, ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Başkan Bilal Uludağ, “Bu çalıştayın, çağdaşlaşma yolunda atılacak adımların başında gelen, kamu ve sivil toplumun ortaklaşa çalışması için gerekli imkânların yaratılmasında önemli bir atılım yaratacağını düşünerek başarılı geçmesini diliyorum. Gerçekten İnsan Hakları ve Toplumsal Cinsiyet, Aile İçi Şiddet, Mültecilik ve Göç, İnsan Ticareti, Töre Cinayetleri ve Sosyal Medyanın Sivil Toplumu Güçlendirmesi için Nasıl değerlendirileceği başlıklarının ele alınacak olması da ayrı bir önem taşıyor. Bizler de belediye olarak sizlere destek konusunda üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Ziyaretiniz nedeniyle teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ziyaret sonunda ise Başkan Bilal Uludağ, günün anısına misafirlerine birer plaket takdim etti.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü