SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN BİLAL ULUDAĞ’DAN 10 KASIM MESAJI

10 Kasım, 2014

SARIÇAM BELEDİYE BAŞKANI AVUKAT BİLAL ULUDAĞ, TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN KURUCUSU GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`ÜN EDEBİYETE İNTİKALİNİN 76. YIL DÖNÜMÜ NEDENİYLE BİR MESAJ YAYIMLADI.

Başkan Bilal Uludağ, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Uludağ, yayımladığı mesajda Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü 76.ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle andığını belirtti. Başkan Uludağ, Atatürk`ün Türk Milletinin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı`nı zaferle sonuçlandırarak, millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti`ni kurduğuna işaret etti. Atatürk`ün, yepyeni bir çığır açtığına işaret eden Başkan Uludağ, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde, verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün en büyük ideali, temellerini attığı Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Yok oluşun eşiğinden dönerek, büyük bir kararlılık gösteren milletimiz, bu yolda önemli mesafeler kat etti. Bütün bunlar, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır."

Bunun için, 10 Kasım`ları aydınlık geleceğimize yönelik atalarımızın kaynağı haline getirerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün aziz hatırasına ve Türk milleti kendine bıraktığı mirasa sahip çıkacağına işaret ederek mesajını şöyle tamamladı: " Atatürk`ün en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyetinin temelleri Sivas`ta atılmıştır. Böyle bir misyon ve mirasın sorumluluğu içinde, 4 Eylül ruhunu gelecek nesillere aktarmak ve bu ruhu yaşatmak hepimizin en önemli görevlerinden birisi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Kurtuluş Savaşı Önderimiz ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü bir defa daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü