SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ: "AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ ŞÜKRAN VE RAHMETLE ANIYORUZ"

17 Mart, 2017

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ:

“Aziz şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihi olduğunu ifade etti. Uludağ,” Bugün Türk kahramanlık tarihinin en onur verici günüdür. Orada kahramanlık destanı yazan Aziz şehitlerimizi, onların eşsiz komutanı Mustafa Kemal Paşa’yı şükran, minnet ve rahmetle anıyoruz. “dedi.

Çanakkale Zaferinin 102’nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Türk vatanının ve milletinin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle şükran ve rahmetle anıyoruz. Bu zafer aynı zamanda Mehmetçiğin vatan ve millet sevgisinin ölümsüzlük anıtıdır. Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz,  Ülkemizin bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir.

Çanakkale Zaferi, yedi asır üç kıtaya hükmeden büyük Osmanlının son zaferi, yeni kurulacak Türk Devletinin de temellerinin atıldığı ilk zaferdir. Çanakkale, insanlıktan soyutlanmış olanlara Mehmetçiğin verdiği iyilik ve insanlık dersidir.

Kısacası Çanakkale, tarihi şan ve şerefle dolu olan bir ulusun kazandığı zaferlerden biridir. Bu zaferin adı Çanakkale, önderi, mimarı Mustafa Kemal,  Mehmetçik, temsilcisi de Tük milletidir. Çanakkale’de ölürken ölümsüzleşen atalarımızı rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.”

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü