SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

28 Ekim, 2019

Cumhuriyeti ilelebet yaşatmaya kararlıyız

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, birlik ve beraberlik temelleri üzerine kurulan çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti`ni dün olduğu gibi bugün de var güçleriyle korumaya ve ilelebet yaşatmaya kararlı olduklarını söyledi.

Cumhuriyet Bayramı`nın 96. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Uludağ, Aziz milletimiz, Kurtuluş Savaşı ile imanından ve damarlarındaki asil kandan aldığı güçle yurdumuz üzerinde oynanan kirli oyuna bir kez daha ‘dur’ demeyi bilmiş, zorluklar karşısında dimdik, tek bir yumruk olarak kazandığı zaferi lider bir ülkeye dönüştürmeyi başarmıştır." dedi

Adalet ve hürriyet temeline dayanan büyük bir millet olma iradesiyle kurulan Cumhuriyetin, herkesin gözbebeği durumunda olduğunu vurgulayan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Cumhuriyetin çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir istiklal mücadelesi olduğunu ifade etti.

Başkan Uludağ, "Herkes şunu iyi bilmelidir ki; birlik-beraberlik temelleri üzerine kurduğumuz çağdaş ve demokratik Türkiye’yi dün olduğu gibi bugün de var gücümüzle korumaya, ilelebet yaşatmaya kararlıyız. Bu topraklar üzerinde yaşayan insanlar olarak müşterek değerlere ve ortak kadere sahibiz.

Bu değerlere bakışımız, hayat tarzlarımız farklı olabilir. Lakin bu müşterek değerler; Balkanlar’dan Anadolu’ya oradan Kafkaslara uzanan, Orta Doğu’dan Türk Cumhuriyetlerine varan coğrafyalardaki kültürel renklerden ve yüzlerce yıldır insanımızın gönlünde yanan hikmet kandilinin ışığıyla aydınlanan hakikatlerden süzülerek oluşmuştur. Yüzyıllardır barış, esenlik ve kardeşlik duygularıyla bir ve beraber olan bu büyük milleti kimse bölemeyecektir, parçalayamayacaktır. Aziz milletimizin mayası sağlamdır, mazisi temizdir. Şer odakların kirli oyunları boşa çıkacaktır. Şanlı tarihimize, büyük milletimize, yüce devlet geleneğimize ve kutsal medeniyetimize yakışır bir gelecek inşa etmek hepimizin en temel görevlerinden birisidir. Siyasette, ticarette, sanatta, kültürde, ilimde, kısaca hayatın her alanında Cumhuriyetimizi yüceltmek, çağ açıp çağ kapatan bir mazinin evlatlarının görevidir, tarihi ve milli bir sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramını en samimi duygularımla kutluyor; bin bir çaba ve zorlu mücadele neticesinde bu cennet vatanı bizlere bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şanlı ecdadımızı saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyor; ay yıldızlı al bayrağın bu vatanın masmavi sonsuzluğunda şan ve şerefle sonsuza kadar dalgalanmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü