SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ`DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

27 Ekim, 2023

BAŞKAN ULUDAĞ`DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ Cumhuriyetin kuruluşunun 100`üncü yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Uludağ mesajında, 29 Ekim 1923`te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk milletinin azmi ve kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, kuruluşunun 100. yılında `Türkiye Yüzyılı ülküsü` ile her geçen gün büyüyerek, gelişerek ilerlediğini ve geleceğe umutla baktığını belirtti.

“CUMHURİYETİMİZİN KAZANIMLARINI YAŞATMALI VE YARINLARIMIZA AKTARMALIYIZ”

Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesinin cumhuriyetin ilanı ile taçlandırıldığına vurgu yapan Başkan Uludağ mesajında “ Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yıl dönümünü bu yıl da milletçe büyük bir heyecan, coşku ve gururla kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, tarihten silinme, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı bir dönemde Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyerek tarih sahnesindeki hükmünü sürdüren devletimizin ve milletimizin en büyük kazanımıdır. Bu kazanımı yaşatmak ve yarınlara aktarmak ta bizlerin en başta gelen asli görevidir. Bu doğrultuda millet olarak birlik içerisinde, daha çok çalışarak, daha çok mücadele ederek ve Cumhuriyetimize ve onun değerlerine daha çok sahip çıkarak, `Türkiye Yüzyılı ülküsü` ile yolumuza devam etmeliyiz. Bu anlamda bugün ihtiyacımız olan şey birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenmek, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmektir” ifadelerine yer verdi.

“CUMHURİYETİMİZ SAYESİNDE GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ”

Başkan Uludağ, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, dünyada ve bölgede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, her geçen gün büyüyerek, gelişerek ilerlediğinin ve geleceğe umutla baktığının altını çizdiği mesajını şu sözlerle tamamladı “ Bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, istiklal mücadelesini zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en bir büyük eseri, Cumhuriyettir. Bu sayede bugün aziz milletimiz, inançla, azimle, her geçen gün büyüyerek ve gelişerek, yarının daha güçlü Türkiye’si için ilerlemeye devam etmekte ve geleceğe umutla bakmaktadır. Bu umut ve gururla Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, başta Adanalı hemşehrilerim olmak üzere, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü