SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ’DAN BELEDİYEYE BORÇLU MÜKELLEFLERE ÇAĞRI: "AF FIRSATINI KAÇIRMAYIN, BORCUNUZU YAPILANDIRIN"

05 Ekim, 2016

Sarıçam Belediye Başkan Uludağ’dan Belediyeye borçlu mükelleflere çağrı:

”Af fırsatını kaçırmayın, borcunuzu yapılandırın”

Sarıçam Belediyesine borcu olan ve Torba yasadan faydalanmak isteyen vatandaşların belediyenin Mali Hizmetler Müdürlüğüne 31 Ekim 2016 tarihine kadar bizzat başvurması gerekiyor. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Kamuoyunda borçların yapılandırması olarak bilinen kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte vadesi 30.06.2016 tarihinden önce olan ve birçok vatandaşı ilgilendiren 6736 sayılı yasa ile Belediyeye borcu olan vatandaşlara borçlarını yeniden yapılandırma fırsatı sunuluyor.”dedi.

Sarıçam Belediyesine borcu bulunan mükelleflerin kanundan faydalanmak için doğrudan Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne müracaat etmesi gerektiğini anlatan Başkan Uludağ, yapılan açıklamada vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan yeniden yapılandırılan borçların faizlerinde de büyük indirime gidildiğini söyledi.

2 AYDA BİR ÖDENECEK, FAİZ İNDİRİMİ YAPILACAK

Başkan Bilal Uludağ, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Farklı taksit ve vade seçeneklerin sunulduğu yapılandırmada vergi borcu bulunan vatandaşlar kendilerine en uygun taksit ve vade seçeneğinden faydalanabilecek. İki ayda bir ödemenin öngörüldüğü yeniden yapılandırmada 6 taksit (12 ay vade), 9 taksit (18 ay vade), 12 taksit (24 ay vade) ve 18 taksit (36 ay vade) seçenekleri de yer alıyor.

Belediyemize borcu bulunan vatandaşlarımıza ileride çeşitli sorunlarla karşılaşmamaları için yeniden yapılandırma fırsatını değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz.  Yeniden yapılandırma Emlak, İlan Reklam, İşyeri Ç.T.V. ve kanun kapsamına giren diğer alacakları kapsamaktadır ve borç faizlerinde ciddi indirime gidilmektedir.  Peşin ödemede ise büyük kolaylıklar sağlanacaktır. Ayrıca kredi kartı ile ödemeler yapılabilecek.

Bu nedenle Yeniden yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın 31 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar Sarıçam Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğüne bizzat müracaat etmeleri gerekmektedir. İlk taksit ödeme süresi 30 Kasım 2016 tarihi mesai saati bitiminde sona ermektedir

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü