SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ: "DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

16 Temmuz, 2018

“Türkiye`nin demokratik geleceğine inancımız tamdır.”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti`nin 2 yıl önce, 15 Temmuz akşamında alçakça ve haince bir darbe girişimine maruz kaldığını belirterek, Türk milleti olarak her zaman demokrasiye sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı

Başkan Bilal Uludağ, açıklamasında demokrasiye müdahalelerin ancak demokratik standartları yükselterek ve hukukun üstünlüğünü güçlendirerek önlenebileceğine değinerek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Hain girişimine kalkışmaya ilk anlardan itibaren toplum olarak çok önemli bir demokrasi sınavı verilmiştir. Yüce Türk milletimiz, o gece demokrasiye sahip çıkmıştır. Bundan böyle bu tür hain saldırılara karşı Demokrasi ve milli birlik içinde daha güçlü bir Türkiye için hep birlikte çaba sarf etmeliyiz.

Toplum olarak demokrasi için verdiğimiz mücadele önümüzdeki döneme de ışık tutmalıdır. Bu anlamda Ülkemiz karşıtı siyasal örgütlenmelere ve tüm terör odaklarına karşı en etkili mücadele, bu alanlarda milli birlik ve toplumsal çoğulculuk anlayışı ile hareket etmektir.

Bu darbe girişimine karşı kahramanca mücadele vererek yaşamını yitiren tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyor Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca o gün yaralanarak gazi olanlara da gösterdikleri kahramanlık nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz."

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü