SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ, DESTANSI BİR MÜCADELE

30 Ağustos, 2020

    Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili mesaj yayımladı.

“Bugün Zaferimizin 98. Yıldönümü ve vatan topraklarımızda milli irademizin, bağımsızlığının ilelebet süreceğinin tüm dünyaya ilanıdır.” ifadelerini kullanan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, mesajında şu sözleri dile getirdi;” 

TÜRK GÜCÜ BİR KEZ DAHA DÜNYA TARİHİNE KAZINDI. 

  30 Ağustos; Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz`dir, ileri" emriyle 26 Ağustos`ta başlayıp, 30 Ağustos 1922`de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtarılması ile milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuştu. Özgürlük ve bağımsızlığına âşık Türk milletinin boyunduruk altına girmemek için verdiği destansı bir mücadele ile zaferimiz, diğer milletlerin hafızalarında derin izler bırakarak Türk gücünü dünya tarihine kazıdı. Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; Büyük Taarruz Zaferinin 98. yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz.

  30 Ağustos Zaferini bize yaşatan Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman Türk Ordusu`na şükranlarımı sunuyor, Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum...“dedi.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü