BAŞKAN ULUDAĞ’IN 26 AĞUSTOS ZAFER HAFTASI MESAJI

26 Ağustos, 2021

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Malazgirt Zaferi`nin 950’inci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 26 Ağustos 1071 gününün, tarihin seyrini değiştiren en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edildiğini kaydeden Başkan Uludağ mesajında Malazgirt Savaşı’nın, Türk Milleti’nin kaderini değiştiren en şanlı zaferlerimizden birisi olduğunu belirtti. “ORTAK YAŞAM KÜLTÜRÜMÜZÜN TEMELLERİ MALAZGİRT ZAFERİ İLE ATILMIŞTIR” Anadolu’nun kapılarının Türklere açılması ve ebedi Türk Yurdu kılması bakımından Malazgirt Zaferi’nin önemine dikkat çeken Başkan Uludağ mesajında şu ifadelere yer verdi “ Sultan Alparslan liderliğindeki Türk Ordusu’nun, kahramanlık destanı olan Malazgirt Zaferi’nin bugün 950’inci yılını kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşamaktayız. Asırlar boyunca bu topraklarda sürecek olan barış, hoşgörü ve sevgiyi esas alan ortak yaşam kültürünün temelleri Malazgirt Zaferi ile atılmıştır. Bu zaferle Anadolu’nun kapıları Türklere açılmış ve ardından kazanılan nice zaferlerle ebedi Türk yurdu kılınmıştır. Bugün bizleri güçlü kılan, önümüze çıkan her zorlukla mücadele, azmimizi artırmıştır. Bu duruş1071`de sergilenen kararlılık ve o güne hâkim olan şuurun bugüne yansıması olmuştur. Tarih boyu kanlarıyla ve canları ile destan, cesaretleriyle tarih yazarak Anadolu’nun ebedi Türk yurdu haline gelmesini sağlayan başta büyük komutan Sultan Alparslan olmak üzere, büyük zaferin tüm kahramanlarını şükran ve minnetle anıyorum.”