SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ` IN KADİR GECESİ MESAJI

19 Mayıs, 2020

Uludağ: Bu gece açılan eller geri çevrilmez

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, "Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur`an-ı Kerim`de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi`ne kavuşmuş bulunmaktayız. Bu gece açılan ellerin Cenab-ı Allah katında geri çevrilmeyeceğine yürekten inanıyorum. Manevi lütuf ve bereket kapılarının ardına kadar açık olduğu bu müstesna ve muazzez gecenin yolumuzu ve ruhumuzu hidayet ışığıyla buluşturması en büyük dileğimdir" dedi.
Başkan Uludağ, `Kadir Gecesi` dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının içinde dualarla karşılanan Kadir Gecesi`nin herkes açısından vazgeçilmez önem ve değerde olduğunu belirten Uludağ, Kur`an-ı Kerim`in bu kutlu gecede inmeye başladığını ve yeryüzünün böylelikle ilahi nimet ve nurla taltif edildiğini kaydetti. Uludağ, "Bundan dolayıdır ki, Kadir Gecesi esenlik, huzur ve müjdelerle dolu manevi bir zamanın adı ve mesajıdır” dedi.
Uludağ, Kadir Gecesi`nde açılan ellerin Cenab-ı Allah katında geri çevrilmeyeceğine yürekten inandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın daha da yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif`in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi`ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur`an-ı Kerim`in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur`an-ı Kerim`de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini temenni ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecenizi kutluyor, tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü