SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ, ”İYİ Kİ DOĞDUN BEBEK PROJESİ DEVAM EDECEK”

13 Ekim, 2015

Sarıçam Belediyesi Turkuaz Tim ekipleri “İyi ki Doğdun Bebek” projesi kapsamında bugüne kadar toplamda bin 500 yeni doğan bebeği evlerinde ziyaret ederek birde bebek malzemelerinin bulunduğu çanta hediye ettiler. Başkan Bilal Uludağ, Ölmez çiftini evlerinde ziyaret ederek “İyi ki Doğdun Bebek” çantasını takdim etti.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın talimatlarıyla kurulan Turkuaz Tim elemanları son 1 Ocak 2015 tarihinden bugüne kadar toplamda bin 500 bebekli aileyi ziyaret ettiler. Tim ekibinde görevli 2 bayan aileyi ziyaretleri sırasında onları bebek ile ilgili bilgilendiriyor ve ne yapmaları gerektiği konusunda da yönlendirme yapıyor.

Turkuaz Tim ekibinde görevli personel aileyle sohbet edip gerekli bilgileri alıyor ve ardından yanlarında getirdikleri Bebek çantasını hediye ediyor. Ekipler, ailenin maddi durumları iyi değilse de yardım paketi için ilgili birimlere yönlendirme yapılıyor. Ayrıca eğer ailede çalışan yoksa da SİMER’e iş bulması konusunda bilgilendiriliyor.

ÇANTADA NELER BULUNUYOR

Ekipler tarafından ailelere verilen “İyi ki Doğdun Bebek” çantasında ise “Bir paket bez, battaniye, banyo seti, şampuan, ateş ölçer, sabun, tırnak makası, burun açma aspiratörü, tarak seti, hemşirelik beratı, çocuk eğitimi ile ilgili kitap yer alıyor. Bu arada yine aileye Başkan Bilal Uludağ’ın tebrik kartı da verilmesinin ardından, birde fotoğrafı çektirerek aileye hatıra olarak veriyor.

BAŞKAN’DAN ZİYARET

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Mustafa – Nuray Ölmez çiftini evlerinde ziyaret ederek “İyi ki Doğdun Bebek” çantasını takdim etti. Başkan Uludağ, ilçede doğan bebeklere hazırladıkları çanta ve bilgilendirme olayını yapmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, bugüne kadar toplamda bin 500 yakın bebeğin ailesine çantayı verdiklerini söyledi.

Uludağ” Çanta içinde yeni doğan bebeğin ihtiyaç duyacağı malzemeler bulunmaktadır. Yeni doğan bebeklerin heyecanını aileyle paylaşmak bize mutluluk veriyor. Bu güne kadar bin 500 çanta verildi. Bu hizmetimiz bundan böylede devam edecek.”derken, “İyi ki doğdun bebek” çantasını alan aileler ise Başkan Uludağ’a bu güzel proje ve duyarlılığı nedeniyle teşekkür ettiler.

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü