SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ, "KADINLARIMIZA ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI YAPILACAK"

11 Ekim, 2016

Sarıçam Belediyesinden sağlıklı yaşama destek

Başkan Uludağ,”Kadınlarımıza ücretsiz sağlık taraması yapılacak”

Sarıçam Belediyesi bir ilke daha imza atarak Sarıçam’da ikamet eden kadınları ücretsiz sağlık taramasından geçirecek. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, müracaat eden kadınlara meme, rahim ağzı ve bağırsak kanserleri taramasının yapılacağını belirterek bu önemli hizmetten faydalanmak isteyen 30-69 yaş arası kadınların Belediyeye gelerek Turkuaz Masaya başvurmalarını gerektiğini söyledi.

Başkan Bilal Uludağ, Belediye ve Kanser Erken Teşhis ve Tarama Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğiyle yapılacak olan Sağlık taramasına katılmak isteyen kadınların 11 Ekim 2016 tarihi itibariyle başvurularını yapabileceklerini ve tarihte bir sınırlama bulunmadığını kaydetti.

ERKEN TEŞHİŞ HAYAT KURTARIR

Başkan Uludağ, bu hizmette kişi sınırlaması olmayacağını ve müracaat eden herkesin taramalarının yapılacağını belirterek, erken teşhisin kanser türlerinde hayat kurtarıcı bir rol üstlendiğini ve yaşam kalitesinin artışında da önemli bir faktör olduğunu dile getirdi.

Uludağ,” Bu nedenle kanser taramaları önem kazanıyor. Yapılacak olan meme, rahim ve bağırsak kanserinde erken evrelerde yapılan teşhis hayat kurtarıyor.  Farkındalık yaratma adına İlçemizde bir ilke daha imza atıyoruz. KETEM işbirliği ile yapılacak olan taramada sınırlama yok. Müracaat eden bütün kadınlarımız belediye aracı ile alınarak sağlık taramasının yapılacağı yere götürülüp tekrar getirilecek. Buradaki amacımız sağlıklı yaşama bir nebze de olsa destek vermektir. Çünkü toplum sağlığını korumak için kadın sağlığı önemlidir. Bu testler yılda bir kez mutlaka yapılmalıdır.”dedi.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü