SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ, PERSONELLE BAYRAMLAŞTI

20 Ağustos, 2018

Uludağ,”Ekiplerimiz bayram süresince görev başında olacak”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Kurban Bayramı öncesi belediye bünyesinde çalışanları birimlerinde ziyaret ederek bayramlaştı. Bilal Uludağ,”Sizler bizim için önemlisiniz. Biz bir takımız ve sizlerle varız. Hepinizin mübarek Kurban Bayramı kutlu olsun.”derken, bayram süresince de nöbetçi olan ekiplerin işbaşında olacağını vurguladı.

Bayram tatili öncesi Sarıçam Belediye binası ve şantiyesinde bulunan birimleri dolaşarak çalışanlarla bayramlaşan Başkan Bilal Uludağ, herkese birer de bayram paketi hediye etti. Bilal Uludağ, ilk olarak Şantiye binasındaki Fen İşleri ve Temizlik işçileriyle bayramlaştı. Başkan Uludağ, daha sonra belediye binasındaki birimleri dolaştı.

Çalışanlarıyla tek tek tokalaşan ve onların bayramlarını kutlayan Bilal Uludağ,”Sizlerle birlikte Sarıçamlıların daha rahat bir ortamda yaşayabilmeleri ve bayramlarını mutlu geçirebilmeleri için çaba harcıyoruz. Sizlerin bu manada üzerinize düşeni yaptığınızdan eminim. Bayram süresincede belediyede bazı hizmetlerimiz sürecek. İnşallah Mübarek Kurban Bayramınızı huzur dolu bir ortamda aileniz ve yakınlarınızla geçireceksiniz. Hepinize hayırlı bayramlar olsun ve Allah tekrarını nasip etsin.”diye konuştu.

Zabıta ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nden kurbanlık denetimi

Öte yandan Sarıçam Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri kurbanlık satış yerlerinde denetimlerini aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyor. Yetkililer ilçede bulunan kurbanlık satış yerlerini dolaşarak, özellikle hayvanların sağlık kontrolü üzerinde duruyorlar. Küpesiz ve sağlık kontrolü bulunmayan hayvan satışlarına ise izin verilmiyor. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ilçelerinde belirlenen yerler dışında satış ve kesim işlemlerinin yapılmasına izin verilmediğini ifade etti.

Sarıçam Belediyesi Zabıta ekipleri ve Kırsal Destek biriminde görevli Veteriner hekimler İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileriyle Mehmet Akif Ersoy, Gültepe, Çatalan Yolu, Orhangazi Adnan Kahveci Bulvarında bulunan kurban satış yerinde incelemede bulundular. İncelemeye katılan Zabıta Müdürü Bekir Uludağ, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Örtücü, Belediye Veteriner Hekimi Aylin Akiz ve beraberindeki yetkililer, özellikle ilçe dışından gelen hayvanların sağlık kontrollerine ve küpelerinin olup olmadığını kontrol ettiler. Belediye ve İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri, hayvanlarda özellikle şap hastalığı yönünden aşı ve bağışıklık sürelerine dikkat edildiğini, kurbanlık satış yerlerine girişlerde bu belgelerin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini vurguladılar.

 

Hizmetlerde Aksama Olmayacak

Veteriner Hekimler,  vatandaşların kurban alırken, dış görünüşüne, öksürüğünün, burun akıntısının ve ishalinin olup olmadığına, küpelerinin bulunmasına dikkat edilmesini istediler. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ise kurbanlık satış ve kesim yerleri Mehmet Akif ve Adnan Kahveci Bulvarındaki yerlerde İlçe Tarım Müdürlüğü ve belediye ekiplerinin 24 saat denetim yaptığını belirtti.

Uludağ, “Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kurbanlarını alabilirler. Kurbanlıklar geldiği günden itibaren kontrol altında. Özellikle ilçe dışından gelenlerin sağlık açısından kontrolleri yapılıyor. İlçemizde belirlenen yerler dışında satış ve kesim yapılmasına izin verilmiyor. Belediyemiz, Kurban Bayramı süresince başta temizlik olmak üzere, hizmetlerinin aksamadan yürümesi ve halkın bayramı huzur içinde geçirebilmesi için gerekli tüm tedbirleri almıştır.”dedi.

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü