SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ, SARIÇAMLI BALKAN TÜRKLERİNİ ATA TOPRAKLARIYLA BULUŞTURDU

24 Ağustos, 2017

Hem Yolcu etti, Hem de karşıladı

Sarıçam Belediyesi ilçede yaşayan Balkan Türkünü Ata topraklarıyla bir kez daha buluşturdu.  Koca Yusuf Yağlı Güreşleri nedeniyle ilçesinde bulunan 36 kişilik bir gurubu Bulgaristan’a gönderdi. Başkan Uludağ, gurubu yolcu ederken onlara hayırlı yolculuklar dileğinde bulundu. 5 gün boyunca Ata topraklarını gezip dönen kafileyi yine Başkan Uludağ karşılayarak,”Hoş Geldiniz” dedi.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  İlçede daha önce belirlenen ve Belediye binası önünde toplanan Bulgaristan’a gidecek ekip ile yolculuk öncesi bir araya geldi.  Uludağ, böyle bir etkinliği düzenlemekten dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek,”Bu geziyle sizleri orada bulunan akrabalarınızla buluşturmak istedik. Koca Yusuf Güreşleri de buna vesile oldu. Gönül isterdi ki daha fazla vatandaşımızı gönderelim. Ata topraklarınızı uzun yıllar sonra görmeniz önemli. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum.” dedi.

KOCA YUSUF GÜREŞLERİNİ İZLEDİLER

Sarıçam Balkan Türkleri Derneği Yardımlaşma ve Kültür Derneği ise yolculuk öncesi açtıkları pankart ile Balkanlarla hasreti bitiren Başkan Bilal Uludağ’a teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından ise Bilal Uludağ, Bulgaristan’a gidecek olanlarla tek tek tokalaşarak hayırlı yolculuklar diledi. 18-22 Ağustos 2017 tarihleri arasında Bulgaristan’da kalan ekip burada çeşitli etkinliklerin yanı sıra Koca Yusuf’un mezarını ziyaret edip güreşleri de izlediler.  

SARIÇAMLI GÜREŞÇİ BİRİNCİ OLDU

Sarıçam Belediyesi adına Bulgaristan`ın Karalar Köyü`nde düzenlenen Koca Yusuf Yağlı Güreşlerine katılan Ufuk Yanık finalde rakibini yenerek birinci oldu. Başkan Bilal Uludağ, Balkanlarda Belediyelerinin ismini duyuran güreşçileri Ufuk Yanık’ı kutladı. Bu arada gezilerini tamamlayarak yurda dönen Sarıçamlı Balkan Türklerini karşılayan Başkan Bilal Uludağ,”Umarım her şey gönlünüzce olmuştur. Hepiniz hoş geldiniz.” diye konuştu.

Dernek Başkanı Hasan Çetintaş ve geziye katılan Sarıçamlı Balkan Türkleri ise kendilerine Ata topraklarını görme imkânı sağlayan Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a teşekkür ettiler.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü