SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ: “SON KATILIM TARİHİ 28 ŞUBAT”

23 Şubat, 2016

Portakal Çiçeği Edebiyat Yarışması Başvurusu sona gelindi

Sarıçam Belediyesi Adana Kültür ve Sanatına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği, Portakal Çiçeği Edebiyat Yarışmasına başvurularda sona gelindi. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yarışmanın bu yıl 2’cisini yapacakları yarışmanın, amacının kültür ve sanat bilincini artırmak ve yeni nesillerin milli kültüre odaklanmasını sağlamak olduğunu belirterek, başvuruların 28 Şubat’ta sona ereceğini ifade etti.

Başkan Bilal Uludağ,  Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Yarışmasına başvuracak olan eser sahiplerinin  www.sarıcam.bel.tr  adresi üzerinden katılım şartlarını öğrenebileceklerini, jüride ise A. Ali Ural, Enis Batur, Haydar Ergülen, Nedim Ali Kısaoğlu, Servet Gündoğdu, Tahsin Yıldırım, V. Hüseyin Kaya gibi önemli isimlerin yer aldığını söyledi.

 

Bilal Uludağ, yarışmaya 15 yaş üstü herkesin katılabileceğini, katılımcıların hikâye, deneme ve şiir türlerini kapsayan eserlerle başvuru yapabileceklerini belirterek,” Eserlerde her hangi bir konu sınırlaması bulunmamaktadır. Yarışmaya katılacaklar 28 Şubat 2016’ kadar başvurularını yapabilecekler. Yapılan değerlendirme sonucunda ise dereceye giren eserler 21 Mart 2016’da açıklanacak ve ödül töreni ise Nisan 2016’da Portakal Çiçeği Karnavalı içerisinde gerçekleşecektir. Yarışmada dereceye girecek eserlere toplam da 15 bin lira ödül dağıtılacak. Ayrıca üç dalda da birer mansiyon ödülü verilecek. Yarışmacılar eserlerini edebiyatodulleri@saricam.bel.tr mail yolu ile adresine gönderilecektir.

 “dedi.

Katılım Şartları

Öte yandan yapılan açıklamada, katılım şartları da aşağıdaki şekilde belirlendi:

Yarışmaya seçici kurul üyeleri ile birinci derece yakınları katılamazlar.

Katılımcılar tüm edebi türlerden yalnızca 1 (bir) eserle yarışmaya katılabilir. Yarışmaya gönderilen eserin birden fazla yazarı olabilir.

Başvuruların katılımcı, başvuru formunda yer alan bilgileri ürünüyle birlikte eksiksiz şartnameye uygunluğu ön jüri tarafından denetlenecektir.

Şartnameye uygun olarak ve zamanında teslim edilen tüm eserler, seçici kurul tarafından değerlendirilecek; basılmaya değer görülen eserler Sarıçam Belediyesi tarafından kitap haline getirilecektir.

Yarışmaya katılan eserlerin daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olması, başkası tarafından yazılmamış olması, kısmen ya da tamamen başka bir metinden kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna gönderilmemiş olması gerekmektedir.

Yarışma tüm yazarlara açıktır. Uyruğu ve öğrenim durumu ne olursa olsun 15 yaşın üzerinde olan ve şartname koşullarına uyan herkes katılabilir. 18 yaşından küçük yarışmacıların izinleri, velileri tarafından onaylanmış olacaktır.

Yarışmaya katılmak üzere gönderilen eserler geri verilmeyecek ve metin sahibi hiç bir hak iddia edemeyecektir.

Eserler yarışmaya girilen edebi türün özelliklerine uygun olarak yazılmalıdır.

Sarıçam Belediyesi yarışma şartnamesiyle ilgili her türlü değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Yarışma Seçici Kurul kararları kesin olup sonuçlar veya eserler hakkında herhangi bir şekilde istenmiş olsa dahi bir değerlendirme ya da görüş bildirme zorunluluğu yoktur. Sonuçlara itiraz edilemez. Seçici kurul gerekli gördüğü takdirde katılan bir eseri / eserleri gerekçe belirtmeksizin yarışma dışı bırakabilir.

Yarışmaya katılanlar, yukarıda yer alan şartların tamamını kabul etmiş sayılırlar.

 

Yarışmaya katılacak dosya, aşağıdaki biçimsel özellikleri taşımalıdır:

Eserler bilgisayarda 11 (on bir) punto 1,5 satır aralığında yazılmalı, A4 boyutunda üst, alt, sağ ve sol kenar boşlukları 2,5 cm.’yi geçmeyecek şekilde Times New Roman yazı karakteriyle, Word formatında yazılmalıdır.

Hikâyeler en az 1 en fazla 3 sayfa A4 sayfası uzunluğunda olmalıdır.

Denemeler en az 1, en fazla 2 sayfa A4 sayfası uzunluğunda olmalıdır.

Şiirler en az 1, en fazla 2 sayfa A4 sayfası uzunluğunda olmalıdır.

 

Seçici kurul tarafından her bir kategoride ilk üçe giren eserler ile mansiyon ödülü almaya hak kazanan 3 eserle birlikte her bir kategori için ilk dört eser ilan edilir.

Ödüller: Her kategoride ayrı ayrı aşağıdaki gibidir. Üç kişiye mansiyon ödülü verilecektir. Birinci: 2.000 TL, İkinci: 1.500 TL, Üçüncü:1.000 TL, Mansiyon Ödülleri: 500 TL

İletişim Bilgileri: edebiyatodulleri@saricam.bel.tr

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü