BAŞKAN ULUDAĞ `TAPAN LAVANTASI ARTIK DÜNYAYA AÇILMALIDIR`

03 Temmuz, 2023

Sarıçam Belediyesi destekleri ve Feke Belediyesi ev sahipliğinde Adana`nın Feke ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Feke Tapan Turizm ve Lavanta Festivali, sona erdi. Tenkerli Köyü Camızgölü Piknik Alanı`nda düzenlenen festivalde bir konuşma yapan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, lavanta bitkisinin tanıtımı ve dünyaya açılmasının, yöre insanı için büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Sarıçam Belediyesi olarak destek verdikleri festivalin son iki yıldır, bölgeye çok ciddi kazanımlar sağladığının altını çizen Başkan Uludağ, konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Lavanta üreticilerimizin seslerini duyurabileceği, ekonomik ve sosyal gelişime lokomotif olacak bu çalışma ile artık Tapan Lavantası dünyaya açılma şansı bulabilecektir. Dün bir avuç lavanta fideleriyle başlayan bu serüven, Devletimizin destekleri ve Feke Belediyemizin Milliyetçi-Üretken Belediyecilik anlayışıyla ortaya koyduğu katkılarla çok kısa bir sürede yüksek rekoltesiyle Isparta ilimizle rekabet edecek seviyeye ulaşmış, Tapan bölgemiz, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuştur. Dileğimiz ve temennimiz odur ki devletimizin ve Feke Belediyemizin destek ve katkılarıyla lavanta üreticilerimiz; hak ettikleri maddi-manevi kazançlarla, lavanta üretiminde Türkiye`nin kalıcı markası olacaktır. Binlerce yıllık tarihi bulunan Feke ilçemizin sosyal ve ekonomik hayatına ışık tutan, kokusuyla uluslararası bir marka haline gelen Tapan Lavantasının gelişimi için Sarıçam Belediyesi olarak, bugün olduğu gibi yarın da Feke Belediyemize destek olmaya devam edecek, lavanta üreticimizin yanında durmaya gayret göstereceğiz. Bu muhteşem lavanta bahçelerinin mimarı olan, alın teri ve emeğin dünya markası kadınlarımız başta olmak üzere, Adana Valiliğimize, Feke Kaymakamlığımıza ve bu organizasyonda çok büyük emekleri olan Feke Belediye Başkanımız Ahmet Sel Beyefendiye, şahsım ve hemşerilerimiz adına teşekkür ederim. Çorak kalan arazilere lavantalar ekilerek, bir karış vatan toprağını bile boş bırakmamak adına verilmiş bu mücadelenin tüm Türkiye`ye örnek olmasını diliyor, bölgemiz ekonomisi için en kısa sürede Tapan Lavantasının artık dünyaya açılmasını temenni ediyorum” diye konuştu.