SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ: "TÜRK MİLLETİ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ GÖĞSÜNÜ SİPER EDEREK ENGELLEMİŞTİR"

13 Temmuz, 2017

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişiminin Türk milletinin  büyük bir fedakârlık göstererek göğsünü siper etmesi sonucunda başarısızlığa uğradığını belirterek, ”Yüce Türk milleti hain darbe girişimini göğsünü siper ederek engellemiştir. Şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”dedi.

Başkan Bilal Uludağ, yaptığı yazılı açıklamada, geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da, ülkemize yönelik yapılan hain darbe girişimiyle Türkiye Cumhuriyeti demokrasisinin yok edilemeye kalkışıldığını, ancak yüce Türk milleti ve kahraman güvenlik güçlerinin üstün gayreti ve savunmasıyla bunun üstesinden gelinerek hainlerin emellerine ulaşamadığını ifade etti.

Uludağ, yaşanan kalkışmada Türk Milleti’nin, büyük bir kararlılıkla hareket ederek yeni bir tarih yazdığının altını çizdi ve açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“15 Temmuz Darbe girişiminde 249 kahraman şehit olmuş ve 2 binin üzerinde vatandaşımız yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere ve yaralananlara Türk milleti olarak şükran borçluyuz. Yüce Türk milletimiz geçmişte Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında olduğu gibi vatanına sahip çıkmıştır.

O gün yaşanan kalkışmada Bilge Liderimiz MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin, milli duruş ile söylemleri önemli rol oynamıştır. Türkmen beyimiz, Sayın Devlet Bahçeli,  vatanından yana tavır alarak Türkiye’nin varlığı ve demokrasinin  köklerini güçlendirmesi adına önemli bir isim olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.  15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Allah milletimize bir daha böyle kara bir gün yaşatmasın.”

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü