SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ; ULUSUMUZUN 19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN

18 Mayıs, 2015

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Türk gençliğine emanettir.

Başkan Uludağ; “Bundan 95 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk, Samsuna ayak basarak, Cumhuriyetimizin parlak geleceğinin ilk adımı olan kurtuluş meş`alesini yakmıştır.” dedi.

 Başkan Uludağ, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle mesajında “19 Mayıs 1919 günü, devletimizin kurucusu ve Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ ün yaydığı inanç ve kararlılıkla başlayan Milli Mücadelenin, insanlarımızın el ele vererek kuracağı aydınlık geleceğin başlangıcının tarih sayfalarına yazıldığı gündür. Milletimizin tarih sayfası önünde yeniden şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919’dur.” diye konuştu.

 Ulusal Bayramlarımızın, tarihe not düşülmüş, ülkemiz insanımız, geleceğimiz için dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Başkan Uludağ, mesajında daha sonra şu görüşlere yer verdi: “Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Samsun’da yakılan meş`alenin tüm Anadoluyu aydınlatmasıyla destansı bir bağımsızlık mücadelesi başlamıştır. Bu tarih tüm dünya milletlerine şunu bir kez daha göstermiştir ki; Türk Milleti bağımlı yaşamaktansa ölmeyi tercih etmektedir. Kurtuluş Savaşı bu şanlı mücadelenin adıdır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve bağımsızlığımızı şüphesiz ki o günlere borçluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle böyle bir günü bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, bu günümüzün ve geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü