SARIÇAM BELEDİYESİ

BAŞKAN ULUDAĞ’DAN SAĞLIK HİZMETİ

04 Nisan, 2016

Sarıçam Belediyesi bünyesinde kurulu bulunan Sağlık hizmetleri birimi, bakıma muhtaç, yaşlı evden çıkamayan veya engelli, kronik rahatsızlığından dolayı bakıma muhtaç kişilere yönelik ücretsiz “Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmeti” vermeye devam ediyor. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, buradaki amacın kişilerin yaşam kalitesini arttırıp, ailelerine de destek vererek, sağlıklı bir toplum oluşmasına yardımda bulunmak olduğunu söyledi.

Başkan Bilal Uludağ, bu hizmet kapsamında yaşlılığı veya bedensel engelliliği nedeniyle evinde özel tıbbi bakıma ihtiyacı olan Sarıçamlıların kişisel bakım da dâhil, sağlık ihtiyaçları aileleri ile birlikte yaşadıkları ortamda karşılandığını ifade etti. Başkan Uludağ, “Bu proje; doktorlar, hemşireler, hastabakıcılar tarafından verilen, gerektiğinde; tıbbi danışma, acil yardım hizmeti ve hasta nakil ambulansı hizmetini de kapsıyor. Ayrıca hekim ve hemşire tarafından hastanın evinde muayenesi, reçetesinin düzenlenmesi, tıbbı değerlendirmesinin yapılmasıdır. “dedi.

TEMİZLİK VE TRAŞ HİZMETİ DE VAR

Evinde bakılan hastanın ayağa kaldırılması gibi hizmetlerinde verildiğini anlatan Bilal Uludağ, ayrıca yemek yiyemeyecek durumdakilere yardım edilmesi, günlük aktivitelerini tek başına yapamayacak durumdakilere verilen kişisel temizlik,  erkek hastaların saç-sakal tıraşı gibi hizmetlerinde bulunduğunu dile getirdi. Bilal Uludağ,” Evde sağlık hizmetlerinin sosyal belediyecilik anlayışı ile etkin ve ulaşılabilir bir şekilde uygulanmasını sağlamak en büyük hedeftir. Hasta kişiye evinde enjeksiyon, yara yanık pansuman uygulama, serum, kan takma-çıkarma, laboratuvar tetkikleri için kan, idrar alma, ateş ölçümü, idrar sondası, takma çıkarma, bakım planı yapma, hastanın durumu veya hastalığı hakkında hastayı veya çevresini bilgilendirme, konu ile ilgili eğitim verme şeklinde organize edilmiştir. “diye konuştu.

Başkan Uludağ, Sarıçam İlçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte açılan Sağlık Danışmanlık Merkezinde de Dr. M. Hakan Çevik yönetiminde, 1. Basamak sağlık hizmetlerinin yanında psikolojik ve aile danışmanlığı hizmetleri verildiğini, hastalara poliklinik hizmetleri verilmeye devam edildiğini de ifade etti. Başkan Uludağ, 2015 Haziran ayından itibaren ise verilen hizmet sayılarını şöyle açıkladı:

“1073 hastaya evlerinde pansuman ve sağlık hizmeti, 644 hastanın evlerinde alınarak hastanelere nakilleri, yine 728 erkek hastamızın hastamıza traşları sağlık ekiplerimiz tarafından kurulan kişiler tarafından yapılmıştır. Ayrıca 29 Ekim 2015’te açılan Sağlık Danışmanlık Merkezimizde ise bugüne kadar toplam 7 bin 448 kişinin muayene işlemi gerçekleşmiştir. Vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerimiz bundan sonra da düzenli olarak devam edecek. ”

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü