SARIÇAM BELEDİYESİ

BELEDİYEMİZ İFTAR GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

02 Haziran, 2016

Başkan Uludağ, her gün ayrı bir mahallede vatandaşlarla iftarını açacak

Yaklaşık 30 bin kişiye iftar yemeği verilecek

Sarıçam Belediyesi iftar programı belirlendi. Ramazan ayının 2’nci gününden itibaren başlayan programa göre, Sarıçam’da her gün ayrı mahallelerde belirlenen yerlerde toplamda yaklaşık 30 bine yakın Sarıçamlı vatandaş iftarını açacak. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, iftar programlarına her fırsatta kendisinin de katılarak vatandaşlarla orucunu açacağını belirti.

Başkan Bilal Uludağ, Mehmet Akif Ersoy ve Remzi Oğuz Arık Mahallerini kapsayan Muhsin Yazıcıoğlu Caddesinde verilecek olan iftar yemeğiyle başlayan programlarının, 01 Temmuz 2016’da Çiçekli, Çaylı, Karayusuflu ve Aflak’da verilecek iftar yemekleriyle son bulacağını ifade etti.

Bilal Uludağ, “Mübarek Ramazan ayı süresince bütün mahalleleri kapsayacak bir iftar programı oluşturuldu. Buradaki amacımız halkımızın bir nebzede olsa iftar programında bir araya gelmelerini sağlamaktır. Bu mübarek günlerde iftarı açarak sevaplarını, edilen dua ve tutulan oruçlarla hep birlikte daha yoğun şekilde kazanmaktır.”dedi.

EN DÜŞÜK 150, EN YÜKSEK İSE 2 BİN 500 KİŞİ OLACAK

Ramazan ayı boyunca verilecek olan iftar yemeklerinde mahallelerin nüfus yoğunluğuna göre tespit edildiğini belirten Başkan Bilal Uludağ, “150 ile 2 bin 500 kişi arasında değişen rakamlarda iftar yemeklerimiz olacak. Örnek verecek olursak,  Yıldırım Beyazıt mahallesinde 2 bin 500, Mehmet Akif’te 2 bin, Şahintepe-Orhangazi’de 2 bin kişiye iftar yemeği verilecek. Bu vesile ise Tüm Sarıçamlıların Mübarek Ramazan aylarını bir kez daha tebrik ediyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. ”diye konuştu.

Başkan Uludağ, yine geçen yılki gibi iftar yemekleri sonrasında eski ramazan günlerini anımsatan çeşitli eğlenceler olacağını sözlerine ekledi. 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü