SARIÇAM BELEDİYESİ

ÇANAKKALE SAVAŞ MALZEMELERİ MÜZESİ 10 GÜN SÜREYLE AÇIK KALACAK

20 Mart, 2019

Uludağ, “Çanakkale bir milletin varoluş mücadelesidir,  bayraktır, sancaktır”

Sarıçam Belediyesi tarafından getirilen ve Çanakkale Savaşı’nın tüm yönleriyle anlatıldığı "Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi"  düzenlenen geniş  katılımlı bir törenle açıldı. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Çanakkale’deki Ruh vatandır, bayraktır, sancaktır, hilaldir, yıldızdır, islamdır ve Mustafa Kemal Atatürk’tür.  Çanakkale’ye gidemeyenler için gezici müzeyi buraya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Sarıçam Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda 28 Mart 2019’a kadar açık kalacak olan "Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi" açılışına sarıçam belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Emrah Ceylan, MHP İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Sarıçam İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyhan Çelik,  bazı meclis üyeleri ve adayları ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Müze açılışı törenine saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Kuran-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başlandı. Açılışta konuşan Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  Çanakkale’yi her Türk vatandaşının görmesi gerektiğini anlatarak, 2015 yılında başlattıkları “Çanakkale’ye Minnet Yolculuğu” kapsamında yaklaşık 3550 Sarıçamlıyı ecdatlarımızın tarih yazdığı yerleri görmeye yolladıklarını ifade etti.

MÜZEYİ BURAYA GETİRDİK

Bilal Uludağ,  Çanakkale’yi her Türk vatandaşının mutlaka görmesi gerektiğini belirterek,  “Atalarımız burada büyük bedeller ödeyerek bu vatanı bizlere emanet etmişlerdir. ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek orada bir kahramanlık destanı yazılmıştır.  Çanakkale ruhu ve ahlakıyla bir nesil yetişmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu ülkenin kurtuluşunda kahraman ecdatlarımızın verdikleri savaşı ve kahramanlığı bugün burada görerek yaşayacağız. Bu nedenle belediye olarak bu destanın müzesini sizlere getirdik. Burada Türk milletinin adını tarihin sayfalarına altın harflerle yazdıran Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, hürmet ve minnetle anıyorum.” diye konuştu.

Çanakkale Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, Türkiye genelinde gezici müzeyi vatandaşla buluşturduklarını belirterek, “104 yılını tamamlamış yüzde yüz orijinal eserleri bugün sizlere Çanakkale Müzesi olarak getirdik. Sizler atalarımızın tarihte nasıl kahramanlık destanı yazdığını burada göreceksiniz ve bunu da asla unutmayarak atalarımızın torunları olarak onlara yaraşır birer nesil olacaksınız. Bizleri sizlerle buluşturan Başkanımız Bilal Uludağ’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ise törene katılan Sarıçam belediye Başkanı Bilal Uludağ, eşi Necla Uludağ ve protokol ile birlikte kurdeleyi kestiler. Protokol daha sonra hep birlikte müzeyi gezdiler. Müze 28 Mart 2019’a kadar 09.00-18.00 saatleri arasında açık kalacak.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü