SARIÇAM BELEDİYESİ

ÇANAKKALE’YE MİNNET YOLCULUĞU BAŞLIYOR

15 Mart, 2018

Başkan Bilal Uludağ, “Sarıçamlı tarihiyle bir kez daha buluşuyor”

Sarıçam Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği “Çanakkale’ye Minnet Yolculuğu” na bu yıl da devam edilecek. Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  tarihimizle  Sarıçamlıları bir kez daha buluşturacaklarını ve bunun  gururunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Bilal Uludağ,  gezideki amacın Çanakkale’de yaşanan büyük kahramanlık destanının yerinde görülmesi olduğuna değinerek, “Manevi duyguların en üst seviyeye çıktığı Çanakkale’de, ecdadımızla vatandaşlarımızı bir kez daha buluşturmak istiyoruz.  Her Türk’ün mutlaka Çanakkale’yi görmesi gerekir. 3 yıldır olduğu gibi, 2018 yılında da Sarıçam ilçemizde ikamet eden vatandaşlarımızı gelecek talepler doğrultusunda Çanakkale’ye götüreceğiz.” dedi.

TURKUAZ MASAYA MÜRACAT EDİLECEK

Çanakkale’ye Minnet Yolculuğuna gitmek isteyen vatandaşların Belediyeye gelerek Turkuaz Masaya, kimlik fotokopileri ve ikametgâhları ile müracaat etmeleri gerektiğini anlatan Bilal Uludağ, yapılacak planlama doğrultusunda başvuruda bulunan tüm Sarıçamlıları Çanakkale’ye götüreceklerini ifade etti.

Uludağ,” 3 yılda 3500’ün üzerinde Sarıçamlı vatandaşımızı Çanakkale’ye yolladık. Buradaki amaç, gidecek olan kişilerin bu toprakların kolay kazanılmadığını, Atalarımızın bu topraklarda büyük bedeller ödeyerek vatanı bizlere emanet ettiğini görmelerini sağlamaktır. Özellikle gençlerimizin ecdadımızı daha iyi tanıması için bu tür etkinlikleri sürekli yapacağız. “diye konuştu.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü