SARIÇAM BELEDİYESİ

ÇANAKKALE’YE MİNNET YOLCULUĞU SÜRÜYOR

09 Mayıs, 2016

SARIÇAM BELEDİYESİ ÇANAKKALE’YE MİNNET YOLCULUĞU SÜRÜYOR

Başkan Uludağ, “Bin Sarıçamlı Çanakkale görmüş olacak”

Sarıçam Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Çanakkale’ye Minnet Yolculuğuna devam ediliyor. Belediye Başkan Bilal Uludağ,  daha önce isimleri belirlenen 44’er kişi halinde 9. kafileyi yolcu etti. Uludağ,” Ecdadımızın tarih yazdığı Çanakkale’yi her Türk vatandaşı mutlaka görmeli. Bizde bu nedenle çalışmalarımızı yapıp her sene bir ay boyunca yaklaşık bin kişiyi Çanakkale’ye gönderiyoruz. “dedi.

Aksoylar Cami yapılan uğurlama törenine katılan Başkan Bilal Uludağ,  amaçlarının Çanakkale’de yaşanan kahramanlık destanın yerinde görülmesi olduğunu belirterek, “Manevi duyguların en üst seviyeye çıktığı burada ecdadımızla vatandaşlarımızı buluşturmaya devam ediyoruz.  101. yılda da Sarıçam ilçemizde ikamet eden hemşerilerimizden 9 kafileyi yollamanın mutluluğunu yaşıyoruz. ”diye konuştu.

Başkan Uludağ,” Çanakkale’ye Minnet yolculuğumuz Mayıs ayı sonuna kadar her devam edecek ve her hafta Salı -Cuma günleri Çanakkale’ye seferleri düzenli olarak yapılacak.  Bu gezideki amaç, atalarımızın 101 yıl önce büyük bedellerle bu vatanın bizlere emanet edildiğini görmelerini sağlamaktır. Çanakkale ruhu ve ahlakıyla bir nesil yetişmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Yolunuz açık olsun. Güle güle gidin. “şeklinde konuştu..

Çanakkale Minnet Yolculuğuna katılan vatandaşlar ise kendilerine bu imkanı sağladığı için Başkan Bilal Uludağ’a teşekkür ederek, “Gerçekten bizleri çok mutlu etti. Ecdadımızın büyük özveri ile savaştıkları ve uğruna şehit düştükleri yeri görmek bizim için unutulmaz bir anı olacak. Başkanımızdan Allah razı olsun” dediler.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü