SARIÇAM BELEDİYESİ

ÇANAKKALE’YE MİNNET YOLCULUKLARI BAŞLIYOR

25 Mart, 2016

Başkan Uludağ, “Çanakkale mutlaka görülmeli”

Sarıçam Belediyesi geçtiğimiz yıl başlattığı “Çanakkale’ye minnet yolculuğu” nu bu yılda devam ettiriyor. Başkan Bilal Uludağ, ilçemizde yaşayan ve 16 yaşından büyük olan kişilerin bu geziye katılabileceğini söyledi.

Başkan Bilal Uludağ,  amaçlarının Çanakkale’de yaşanan kahramanlık destanın yerinde görülmesi olduğunu belirterek, “Manevi duyguların en üst seviyeye çıktığı burada ecdadımızla vatandaşlarımızı buluşturmak istiyoruz.  Çünkü her Türkün Çanakkale’yi mutlaka görmesi gerekir. Geçen yıl olduğu gibi, bu yılda da Sarıçam ilçemizde ikamet eden 500 kişiyi Çanakkale’ye götüreceğiz. ,”dedi.

BAŞVURULAR 28 MART’TA SONA ERECEK

Çanakkale’ye gitmek isteyen vatandaşlarımız en geç 28 Mart 2016 tarihi mesai saati bitimine kadar Belediyemiz Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü Turkuaz Masaya müracaat etmeleri gerektiğini belirten Başkan Uludağ,” Bir değişiklik olmadığı takdirde ise ilk kafileyi Nisan ayının ilk haftasında göndermeyi planladık. Bu gezideki tek amaç, gidecek olan kişilerin bu toprakların kolay kazanılmadığını atalarımızın 101 yıl önce büyük bedellerle bu vatanın bizlere emanet edildiğini görmelerini sağlamaktır. Özellikle gençlerimizin ecdadımızı daha iyi tanıması için bu tür etkinlikleri sürekli düzenleyeceğiz. “diye konuştu. 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü