SARIÇAM BELEDİYESİ

ÇUKUROVA KALKINMA AJANSI’NDAN PROJE EĞİTİMİ DESTEĞİ

06 Ekim, 2016

Sarıçam Belediyesine Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan proje eğitimi desteği

24-28 Ekim’de Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi yapılacak

Sarıçam Belediyesi personeline Çukurova Kalkınma Ajansı(ÇKA) ile işbirliğinde çalışanlarına Hibe Projeleri Yazma ve Uygulama konusunda eğitim verilecek.

Sarıçam Belediyesi ile Çukurova Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokolle Belediye Personeli 25 kişiye 24-28 Ekim tarihleri arasında 5 gün süreyle Belediye Meclis Salonunda “Proje Döngüsü Yönetimi” eğitimi verilecek.

Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle müdürlüklerden alınacak ve proje yapmaya(yazmaya) istekli toplam 25 kişi bu eğitimi alarak, eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanacak. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Böylesine önemli bir alan olan Proje eğitimine personelin ihtiyacı vardı. Eğitim sonucunda personelimizin Proje Yazma ve Uygulama kapasitesi artacak. İlçemiz için Ulusal ve uluslararası hibe projeleri hazırlama adına çaba sarf edilecek ve yeni projeler ortaya çıkacak. Dolayısıyla da ilçemize daha güzel hizmetler sunma şansımız olacak.” dedi.

Başkan Bilal Uludağ, proje kapsamında 5 gün sürecek olan eğitimlerin 2 grup halinde verileceğini belirterek, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimin içeriğini ise şöyle açıkladı:

“ÇKA destekleri hakkında bilgi ve ajansın proje hazırlama teknikleri, iş fikirlerinin projelendirilmesine yönelik bilgilendirme. Proje yazımında kabul edilebilirlik ipuçlarının verilmesi,  Hakem heyetinin bakış açısı konusunda bilgi verme. Proje geliştirme süreçlerine ilişkin önemli hususların öğretilmesi, kabul edilmiş örnek projelerin okunması ve değerlendirilmesi, proje iş paketlerini hazırlanma grup çalışmaları.

Proje bütçe tablosu hazırlama teknikleri. Harcama usulleri, grup çalışmaları, taslak proje hazırlama. AB ve hibe projeleri hakkında bilgilendirme, ulusal teşvik ve ödüller hakkında bilgilendirme ve grup çalışmaları.”

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü