SARIÇAM BELEDİYESİ

DOĞA YAŞAMI SEVENLER SARIÇAM’DA BULUŞTU

02 Kasım, 2023

DOĞA YAŞAMI SEVENLER SARIÇAM’DA BULUŞTU

Sarıçam Belediyesi ev sahipliğinde, Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, izci, bisikletçi, motosikletçi, karavancılar ve doğaseverlerden oluşan yaklaşık üç bin kişi Sarıçam Belediyesi Yörük Ormanında buluştu.

Üç gün boyunca süren etkinliğe katılan genç yaşlı doğaseverler, Atatürk`ün sevdiği şarkılar ve Cumhuriyet Bayramı ezgileri eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet Kampında” hemşerileri ile birlikte Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadıklarını belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, kamp ortamında ayrıca iki gün boyunca çocukların ok atma, survivor parkur oyunları, geleneksel çocuk oyunları, futbol, voleybol, saklambaç ve halat çekme gibi oyunlarla unutulmaz bir kamp süreci geçirdiklerini kaydetti.

Başkan Uludağ, Sarıçam Belediyesi olarak, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında “Cumhuriyet Kampında” ayrıca 680 çocuk ve ebeveynlerine, afet öncesi eğitimi verdiklerini de kaydetti.

“AİLE İÇİ AFET EĞİTİMİNİN STARTINI VERDİK”

Başkan Uludağ konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi “Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinliklerimiz kapsamında Mustafalar Mahallemizde bulunan Sarıçam Belediyesi Yörük Ormanında düzenlediğimiz ‘Cumhuriyet Kampına’ izci, bisikletçi, motosikletçi, karavancılar ve doğaseverlerden oluşan yaklaşık üç bin hemşehrimiz katıldı. Üç gün boyunca kampımızda eğlenceli vakitler geçiren katılımcılarımız, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar ve Cumhuriyet Bayramı ezgileri eşliğinde gönüllerince eğlenme fırsatı buldular. Ayrıca kamp alanımızda olası bir afet durumunda nelerin yapılması gerektiğine dair uzmanlar tarafından teorik ve uygulamalı olarak  ‘Aile İçi Afet Eğitimi’ de verildi.  Bu eğitimle 680 çocuğumuz ve ebeveynlerine afet öncesi alınması gereken tedbirler, afet anında ve sonrasında yapılması gerekenler, çök kapan tutun, acil toplanma bölgesine hareket metodu, enkaz ihbarı ve enkaz kaldırma çalışmalarına yaklaşım yöntemi, pusulayla yön bulma, telsizle haberleşme, mors alfabesi kullanımı, çadır kurma, düğüm çözme, çekiç kullanma ve ilk yardım eğitimi konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.  Sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında en az on bin vatandaşımıza ulaşmayı hedeflediğimiz, bu tür eğitimlerimiz devam edecek” diye konuştu. 

 

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü