SARIÇAM BELEDİYESİ

EMLAK VE ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ UYARISI

25 Mayıs, 2016

Başkan Uludağ” Veznelerimiz hafta sonunda da açık olacak”

Sarıçam İlçe Belediyesi’nden yapılan açıklamada 2016 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1. taksit ödemelerinin son ödeme tarihinin 31 Mayıs 2016 günü olduğu vatandaşlara hatırlatıldı. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, “Mükelleflerimizin cezalı duruma düşmemeleri için ödemelerini 31 Mayıs’a kadar yapmaları gerekiyor. ”dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yaptığı yazılı açıklamada, 2016 yılına ait emlak ve iş yerleri Çevre Temizlik Vergisi’nin 1. Taksit ödeme süresinin bu ayın bitiminde 31 Mayıs 2016 Salı günü sona ereceğini belirterek, veznelerin hafta sonu da açık olacağını ifade etti.

İNCİRLİK, SULUCA, KÜRKÇÜLER VE MERKEZ VEZNELERDEN ALINACAK

Başkan Uludağ, Sarıçam İlçesi sınırlarında bulunan bina ve arsaların emlak vergisine tabi tutulduğunu ödemelerin Suluca, İncirlik, Kürkçüler ve merkez veznelerinden yapılabileceğini ifade ederek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Emlak vergisinin 1. taksiti yatırımları bu ay itibarıyla başlamıştı. Çevre Temizlik vergisi ise belediyelerin sunduğu çevre temizlik hizmetleri için işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapıtlardan alınmaktadır. Meskenlerin çevre temizlik vergisi su faturalarına yansıtılırken, iş yerlerinin vergisi de emlak vergisi gibi 2 taksitte ödenmektedir.

Bu nedenle iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için belediyeye çevre temizlik vergisi ödenmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve cezalı duruma düşmemeleri için 31 Mayıs 2016 Salı günü mesai saati bitimine kadar ödeme yapmaları gerekmektedir. Ayrıca veznelerimiz hafta sonu da açık olacak.”

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü