SARIÇAM BELEDİYESİ

GİRİŞİMCİLİK KURSUNU TAMAMLAYAN 84 KİŞİYE SERTİFİKALARI VERİLDİ

22 Temmuz, 2016

Sarıçam Belediyesi Girişimcilik Kursunu tamamlayan 84 kişiye sertifikaları verildi

Başkan Uludağ, “Girişimcilik ekonomik büyümeye katkı koyar”

Sarıçam Belediyesi ile Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle yapılan proje dâhilinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 84 kişiye sertifikaları verildi. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, 3 grup halinde verilen kursu bitiren girişimcilere bundan sonraki iş hayatlarında başarılar dileyerek, istihdama katkı sağladıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Başkan Bilal Uludağ, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini bir kez daha kınadı.

Sheraton Oteli’nde düzenlenen sertifika töreni Darbe girişiminde şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yanı sıra Adana KOSGEB Müdürü Hüseyin Şen, Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, Sarıçam Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik,  kursu başarı ile tamamlayanlar ile yakınları katıldı.

İlk konuşmayı yapan Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik, darbe girişiminde şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek konuşmasına başladı. Şükrü Gedik, müdürlük olarak Başkan Bilal Uludağ’ın görüşleri doğrultusunda hizmet sunmaya devam ettiklerini belirterek, istihdama ve ekonomiye yönelikte çalışmalar yaptıklarını dile getirdi..

Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden, girişimciliğin önemini değinerek, Ülkemizde yaşanan darbe girişimine kalkışanları kınadığını ve bir daha böyle bir şeyin yaşanmaması dileğinde bulundu. Esra Özden,”Türkiye’de girişimcilik konusunda çok büyük mesafeler kaydedildi. KOSGEB’in kursları tamamlayan adaylara iş kurmaları halinde büyük destekleri var. Son zamanlarda Belediyelerinde önemli katkıları var. Sarıçam Belediyesi desteğiyle açılan kursla Girişimci ordusuna 84 kişi daha katıldı. Onlara bundan sonraki iş hayatında başarılar diliyorum. Belediye Başkanımız Bilal Uludağ’a katkılarından dolayı teşekkür ediyor ve devamını diliyorum” dedi.

ÜCRETSİZ DESTEK VERİYORUZ

Adana KOSGEB Müdürü Hüseyin Şen ise, sertifika almaya hak kazanan adayların, kendilerine geleceğini belirterek, 2015 yılında 287 firmaya bu anlamda 3 milyon liraya yakın destek verdiklerini, bu rakamın 2016 yılının ilk 6 ayında ise bu rakamın 2,5 milyon liraya ulaştığını açıkladı. Şen,”Her sertifika töreninde bizim için ayrı bir heyecan. Sarıçam Belediyesine işbirlikleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Girişimci adaylarımıza her türlü yardımı yapıyoruz. Bilgilendirme büromuz var. Başka kişilere ya da kurumlara aldanıp kimse gitmesin. Biz adaylara ücretsiz bilgi destekleri sunuyoruz. 50-100 bin lira arası ise uygun kredi desteklerimiz de mevcut.”diye konuştu.

DARBE GİRİŞİMİNİ BİR KEZ DAHA KINADI

Sarıçam belediye Başkanı Bilal Uludağ, sözlerinin başlangıcında, 15 Temmuz 2016 günü yaşanan Darbe girişimini şiddetle eleştirdi. Bilal Uludağ,”Millet İradesine ve Demokrasimize yapılan Darbe girişimini şiddetle kınıyorum. Bu menfur olayda hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin ve Demokrasimizin bu olaydan güçlenerek çıkacağına en kalbi duygularımla inanıyorum.” dedi.

Sarıçam Sosyal Hizmetler Müdürlüğü binasında gerçekleşen kursun 3 grup halinde 4 Nisan- 12 Mayıs tarihleri arasında, istihdama katkı sağlamak amacıyla KOSGEB ile yürütülen görüşmeler sonucunda “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” adı altında gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Bilal Uludağ, ,” Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 84 kişiyi kutluyorum.  Eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan adaylar daha sonra iş planlarını oluşturacaklar. İş planları KOSGEB tarafından kabul gördüğü takdirde ise ‘Yeni Girişimci’ desteği alabilecekler. Belediye olarak bizde bu kurslarımızı belirli aralıklarla yenileyeceğiz.” dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  kursa katılanlara başarı dilerken, “ Sarıçam’da işsiz olan vatandaşlarımıza iş konusunda her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sarıçam İstihdam Merkezimiz(SİMER) birçok ilçe vatandaşımıza iş imkânı sağladı. Bizler ilçemizde bulunan sizlere iş edinme konusunda yardımcı olmayı öncelikli hedeflerimiz arasına aldık. Bu kursun bitiminde umuyorum ve diliyorum ki; sizlerde gönlünüze göre güzel bir iş kurabileceksiniz.” diye konuştu.

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü