SARIÇAM BELEDİYESİ

GİRİŞİMCİLİK KURSUNU TAMAMLAYAN 84 KİŞİYE SERTİFİKALARI VERİLDİ

02 Mayıs, 2017

Başkan Uludağ, “Girişimcilik ekonomik büyümeye katkı koyar”

Sarıçam Belediyesi ile Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle yapılan proje dâhilinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 84 kişiye sertifikaları verildi. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ilk 3 etabı başarı ile bitiren girişimcilere bundan sonraki iş hayatlarında başarılar diledi. Bilal Uludağ, istihdama katkı sağladıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Sarıçam Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın beceri ve isteklerine uygun refah ve mutluluk içerisinde çalışacakları yeni iş alanları açılabilmesi amacıyla KOSGEB ile ortak çalışarak 10 ayrı grupta halinde toplamda 300 girişimciye ulaşmayı hedefledik.”dedi.

Sarıçam Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen sertifika töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Törene Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Girişimciler Kurulu Akdeniz Bölge Başkanı Rana Dal, Adana KOSGEB Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Ali Gül,  Eğitmen Hüseyin Düzgün ve kursiyerler katıldı.

İlk konuşmayı yapan Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Gedik, müdürlük olarak Başkan Bilal Uludağ’ın görüşleri doğrultusunda hizmet sunmaya devam ettiklerini belirterek, istihdama ve ekonomiye yönelikte çalışmalar yaptıklarını söyledi.

1931 KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ,  Sarıçam’da işsiz olan vatandaşlar için iş konusunda her zaman yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirerek,”Sarıçam İstihdam Merkezimiz(SİMER) birçok ilçe vatandaşımıza iş imkânı sağladı. Bu güne kadar toplamda 1931 kişi ş sahibi oldu.  Bizler ilçemizde bulunan sizlere iş edinme konusunda yardımcı olmayı öncelikli hedeflerimiz arasına aldık. Girişimcilik, istihdam yaratılması ve üretim faaliyetlerinde anahtar faktördür.”diye konuştu.

Kadınlarımızın çalışma hayatında aktif rol almalarının öncelilikleri arsında yer aldığını da anlatan Başkan Bilal Uludağ, kursta yer alan kadın girişimci adayı sayısının fazla olmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Uludağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu konuda gerek girişimcilik gerekse kadınlarımız için planladığımız alternatif kurslarımızla desteğimizi artırarak devam ettireceğiz. Kursumuzun 7 etabını tamamladık ve bugün ilk 3 etabımıza katılarak sertifika almaya hak kazanmış 84 girişimci adayımıza sertifikalarını takdim ediyoruz. Başvuru sayısı ve vatandaşlarımızın talebi gösterdi ki, Sarıçam’ın gelişen ekonomisi sizler gibi yeni girişimcilerle daha da canlanacak. Biz de Sarıçam Belediyesi olarak Girişimcilik Kurslarımızı belirli aralıklarla yineleyeceğiz.

Kişinin, gücünün farkında olarak kendi işini kurabilmesi ve atılan doğru adımlarla istihdam yaratabilmesi hem kendi hem de toplum refahı için son derece kıymetlidir. Bu sebeple aldığınız bu kurs ve edindiğiniz bilgiler; cesur, bilgi sahibi, riskleri doğru yönetebilen girişimciler olma yolunda sizlere ışık olacaktır.

Bu konuda desteklerini esirgemeyerek bilgilerini aktaran KOSGEB uzmanlarına, emekleri için eğitmenimize ve tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyor ve tebriklerimi sunuyorum. Her birinizin hayallerini gerçekleştirebilmiş başarılı girişimciler olmanız temennisiyle sözlerime son veriyor saygılarımı sunuyorum.”

Konuşmaların ardından ise kursiyerlere sertifikaları Başkan Bilal Uludağ ve katılımcılar tarafından verildi.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü