SARIÇAM BELEDİYESİ

İFTAR PROGRAMLARI SONA ERDİ

04 Temmuz, 2016

Başkan Uludağ, “65 mahallede yaklaşık 30 bin kişiye iftar verildi”

Sarıçam Belediyesi iftar programı belirlenen program dâhilinde 65 mahallede yaklaşık 30 bin kişiye iftar yemeği verildi. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Ramazan ayının 2’nci günü başlayan programların tamamına katıldı. Bilal Uludağ, ” Çok güzel ve dolu dolu bir Mübarek Ramazan ayını daha geride bıraktık. Katılımları ve gösterdikleri ilgi nedeniyle Sarıçamlılara teşekkür ediyorum. Allah tutulan oruçları kabul etsin.”dedi.

Başkan Bilal Uludağ, Mehmet Akif Ersoy ve Remzi Oğuz Arık Mahallerinde başlayan iftar programlarının, 01 Temmuz 2016’da Çiçekli, Çaylı, Karayusuflu ve Aflak’da verilen iftar yemekleriyle son bulduğunu ifade etti.

Bilal Uludağ, “Geleneksel hale getirdiğimiz ve Mübarek Ramazan ayı süresince bütün mahalleleri kapsayan bir iftar programı oluşturuldu. Buradaki amacımız halkımızın bir nebzede olsa iftar programında bir araya gelmelerini sağlamaktı. Bu mübarek günlerde iftarı açarak sevaplarını, edilen dua ve tutulan oruçlarla hep birlikte daha yoğun şekilde kazanmaktır. İftar programlarımıza ise ilginin olması bizleri ayrıca mutlu etti. Zaman zaman vatandaşlarımın sahur sofralarına da konuk olduk.”dedi.

Ramazan ayı boyunca verilen iftar yemeklerinin mahallelerin nüfus yoğunluğuna göre tespit edildiğini belirten Başkan Bilal Uludağ, “150 ile 2 bin 500 kişi arasında değişen rakamlarda iftar yemeklerimiz oldu. Büyük mahallelerimizden Yıldırım Beyazıt’ta 2 bin 500, Mehmet Akif’te 2 bin, Şahintepe-Orhangazi’de 2 bin kişiye iftar yemeği verildi. Ayrıca iftar sonralarında ise eski Ramazan günlerini yaşatmak amacıyla Türk tiyatrosu orta oyunları ile Hacivat-Karagöz gösterileri de yapıldı. Bu vesile ile tüm Sarıçamlıların ve İslam aleminin Mübarek Ramazan aylarını bir kez daha tebrik ediyorum. ”diye konuştu.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü