SARIÇAM BELEDİYESİ

İKLİM DOSTU SARIÇAM

06 Nisan, 2023

İKLİM DOSTU SARIÇAM

Geçtiğimiz aylarda kurduğu, “İklim Dostu Belediye Birimi” ile bölgede bir ilki gerçekleştiren Sarıçam Belediyesi, günümüzde dünyayı tehdit eden iklim değişikliğine uyum ve gelecekte yaşanması muhtemel iklim krizi ve beraberinde gelecek olumsuzluklarla mücadele konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.

Sarıçam Belediyesi tarafından bölgede bir ilk olan, “İklim Dostu Belediye Birimi” çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda belediye bünyesinde çalışanlarına “Çevre ve İklim Değişikliği Farkındalık” eğitimi başlatıldı.

Başta Adana olmak üzere, bölgede bir ilk olan proje kapsamında, dünyayı tehdit eden iklim değişikliğine uyum ve gelecekte yaşanması muhtemel iklim krizi ile mücadele konularında çalışmalar yürütülüyor. Bu doğrultuda belediye bünyesinde çalışanlarına “Çevre ve İklim Değişikliği Farkındalık” eğitimi verilmeye başlandı.

İki ay boyunca Sarıçam Belediyesi çalışanlarına belirli periyotlar halinde verilecek olan eğitimlerde, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü/Elektrik Tesisleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doçent Doktor Tuğçe Demirdelen tarafından, katılımcılara bilgiler veriliyor.

Projenin amacının günümüzde başta küresel ısınma olmak üzere, doğal afetler gibi nedenlerle, ortaya çıkan ve gelecekte ortaya çıkması öngörülen kuraklık gibi bir takım olumsuzlukların önüne geçilmesi olduğunu belirten, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bu amaçla Sarıçam Belediyesi İklim Dostu Belediye Birimi’ni kurduklarını ve bu kapsamda çalışmaya başladıklarını belirtti.

Eğitimlerde Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile ilk etapta, Sarıçam Belediyesi çalışanlarının yaklaşık %60’ına bu eğitimi vereceklerini kaydetti.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ ARTTIRICI ETKİLERİN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ”

Başkan Uludağ konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi “ Değişen coğrafi koşullar, beraberinde dünyamızı her geçen gün artan bir iklim krizi ile karşı karşıya bırakmaktadır. Isınan atmosferle birlikte, doğal afetler beraberinde coğrafi şartların değişmesine sebep olmaktadır. Bu değişim sadece biz insanlar için değil, gelecekte yeryüzünde yaşayan tüm canlılar için bir tehdit haline dönüşecektir. Dolayısı ile şimdiden atacağımız bir takım adımlarla bu tür tehditlerin en aza indirilmesine katkı koymayı hedefliyoruz. Hızla değişen ve büyüyen ilçemizde, bizler Sarıçam Belediyesi olarak, sürdürülebilir şehir strateji ve taslak eylem planının geliştirilmesi hedefliyor, iklim değişiklini arttırıcı etkilerin önüne geçmek istiyoruz. Programımıza katılan arkadaşlarımız yeşil yakalılar unvanı kazanacaklar. Sarıçam Belediyesi ve Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi ile iş birliğinde sürdürdüğümüz projemiz ile bundan sonrası içinde ilçemiz genelinde bu tür bilinçlendirici çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz.”

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü