SARIÇAM BELEDİYESİ

İKLİM DOSTU SARIÇAM’DA, YEŞİL YAKALI PERSONELLER SERTİFİKALARINI ALDI

05 Temmuz, 2023

Dünyayı tehdit eden iklim değişikliğine uyum ve gelecekte yaşanması muhtemel iklim krizi ve beraberinde gelecek olumsuzluklarla mücadele konusundaki çalışmalarını sürdüren Sarıçam Belediyesi’nin Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde düzenlenen “Çevre ve İklim Değişikliği Farkındalık” eğitimleri devam ediyor. 7 seans üzerinden kurslara katılan Belediye çalışanı 550 personele sertifikaları Başkan Bilal Uludağ’ın katıldığı törenle takdim edildi.

Sarıçam Belediyesi hizmet binası Ömer Çelik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sertifika töreninde bir konuşma yapan Başkan Bilal Uludağ, iklim krizi ile mücadelede bilinçli çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Bölgede ilk kez Sarıçam Belediyesi olarak böyle bir çalışma yürütüldüğünü Belirten Başkan Uludağ, şu ana kadar toplamda 550 personelin eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazandıklarını belirtti. Konuşmasında değişen dünya koşulları ile birlikte, beraberinde yaşanan sorunların bugün artık küresel ölçekte bir iklim krizine doğru gittiğinin altını çizen Başkan Uludağ, ilerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı şimdiden önlem alarak bilinçli mücadelenin önemli olduğu söyledi.

“HEDEFİMİZ TÜRKİYE`NİN İLK İKLİM DOSTU YEREL BELEDİYESİ OLMAK”

Başkan Uludağ konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Son yıllarda dünyamız çok ciddi bir tehlike ile karşı karşıya. Dünya ölçeğinde bugün yaşanan ani iklim değişiklikleri, atmosferin ısınması, buzulların erimesi ve çevre kirliliği gibi bir takım etkenler, her geçen gün bizleri adım adım bir iklim krizine doğru sürüklemektedir.  Bizler de Sarıçam Belediyesi olarak bu tür sorunların önüne geçmek için, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi ile birliğinde 4 Nisan’da personellerimize  ‘Çevre ve İklim Değişikliği Farkındalık’ eğitimlerini başladık. Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden Doç.Dr. Tuğçe Demirdelen hocamızın verdiği kurslar sayesinde şu ana kadar 550 personelimiz ‘Çevre ve İklim Değişikliği Farkındalık’ eğitimini tamamlayarak  ‘Yeşil Yakalı Personel’ sertifikalarını almış oldular. Periyodik aralıklarla devam edecek kurslarımız sayesinde Sarıçam Belediyesi personellerimizin tamamına bu kursu vermeyi ve onları da sertifikalandırmayı amaçlıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz Belediyemizin ilk İklim Dostu Yerel Belediye olmasıdır.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Alpaslan Akıllı’da yapılan bu tür çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sarıçam Belediyemiz ile birlikte işbirliği içerisinde çalışmaya, her alanda birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. Çok önemli olan Çevre ve İklim Değişikliği Farkındalık kursunu başlatan Bilal başkanımı ve kursu tamamlayarak sertifikalarını alan tüm katılımcıları tebrik ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Sarıçam Belediyesi çalışanlarından oluşan kursiyerlere sertifikaları Başkan Bilal Uludağ ve Sarıçam Halk Eğitimi Müdürü Alpaslan Akıllı tarafından takdim edildi.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü