SARIÇAM BELEDİYESİ

İLÇEMİZDE 70 DÖNÜMLÜK ALANDA AĞAÇLANDIRMA ETKİNLİĞİ

24 Mart, 2022

BAŞKANIMIZ ULUDAĞ FİDAN DİKTİ.

Adana Valiliği himayesinde, Adana Orman Bölge Müdürlüğünce, Sarıçam`ın Kaşobası Mahallesi`nde, geçen yıl çıkan orman yangınında zarar gören alandaki 70 dönüm alanın ağaçlandırılması için etkinlik düzenlendi. Öğrenci ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 1000 kişinin katıldığı etkinliğe Başkanımız Bilal Uludağ`da katılarak ağaç dikti.

Adana Valiliği himayesinde, Adana Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde "Orman Vatandır" temasıyla düzenlenen etkinliğe Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Başkanımız Bilal Uludağ, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Sarıçam Kaymakamı Müfit Gültekin, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prf. Dr. Mehmet Tümay, Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Adana İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, muhtarlar, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından başlayan törende; yapılan konuşmaların ardından alana protokol üyeleri, öğrenci ve vatandaşlar fidan dikimi gerçekleştirdi.

Sarıçam İlçesi Kaşobası Mahallesinde, 24 Mayıs 2021 tarihinde çıkan orman yangınında, yaklaşık 70 dönüm alanın zarar gördüğünü belirten Başkanımız Bilal Uludağ, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte kızılçam, defne, fıstık çamı, mazı, mavi servi gibi türlerden oluşan 10 bin fidan dikiminin gerçekleştirildiğini belirtti.

"DİKİLEN HER FİDAN DOĞAYA BİR CAN GELECEĞE BİR NEFES OLACAK"

Konuşmasında dikilen her fidanın doğaya bir can, geleceğe bir nefes olacağını belirten Başkanımız Uludağ, sözlerine şöyle devam etti " Geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınında Kaşobası mahallemizde yaklaşık 70 dönüm ormanlık alan zarar gördü. Adana Valimiz Sayın Dr. Süleyman Elban`ın himayelerinde Adana Orman Bölge Müdürlüğümüzün koordinesinde bugün gerçekleştirilen etkinlikte 10 bin fidanı toprakla buluşturduk. Toplumun çevreye karşı duyarlılığını geliştirmek ve ormanların önemini göstermek amacıyla, 21-26 Mart tarihleri arasında "Ağaç Bayramı" olarak da bilinen hafta "Orman Haftası" olarak kutlanır. Bir fidanın yetişip ağaç olması ortalama 15 ile 20 yıl arasıdır. Bu sebeple ormanları korumayı ve kollamayı bir vazife olarak görmemiz gerekir. Ormanların en mühim tabii kaynak olup, insanın hiçbir gayreti ve emeği olmadan insanlara mal ve hizmet üreten canlılar olduğunu da unutmamalıyız. Bu vesile ile `Orman Vatandır, Candır` bilinciyle, diktiğimiz fidanların yarınımıza daha yeşil bir gelecek bırakmak adına önemli bir adım olarak görüyorum."

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü