SARIÇAM BELEDİYESİ

İLÇEMİZDE BİR REKOR DA KARASİNEKLE MÜCADELEDE

26 Ağustos, 2022

 

Başkanımız Bilal Uludağ: Karasinekle mücadelede 3353 sefer ahır ilaçlaması yaptığını belirtti.

Belediyemizin  ilkbahar aylarında başlattığı karasinekle mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. Karasinek sorununu kaynağında yok eden ekiplerimiz şu ana kadar, 50 mahallede 3353 sefer ahır ilaçlaması gerçekleştirdi

İlçemizdeki kırsal mahalleler başta olmak üzere, merkez mahallelerde vatandaşların ahırları, karasinek ve sivrisineklerin larvalarını bıraktığı, sulak bataklık alanlarda ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Aralıksız devam eden çalışmalarda toplam elli mahallede, 3353 sefer ahır ilaçlamasını yaptık.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkanımız Uludağ, ilçelerinde ilkbahar mevsiminin ilk günlerinde başlayan karasinek ve sivrisinekle mücadelenin aralıksız devam ettiğini söyledi. Aradan geçen sürede, gerek duyulan her noktada karasinek, sivrisinek, sulak alanlar, kanallar, foseptik çukurları ve hayvan gübresi bulunan alanlarda ilaçlama çalışmalarının devam ettiği belirten Başkan Uludağ ilaçlama çalışmasının Eylül ayı sonuna kadar devam edeceğini belirtti.

“HEDEFİMİZ 6 BİN AHIR İLAÇLAMASI”

Belediyemizin  Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nde görev yapan ekiplerin ilçede gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmalarının yanında, veterinerleri tarafında vatandaşların hayvanlarının sağlık kontrollerinin de yapıldığını belirten Başkanımız Uludağ açıklamasında şu ifadelere yer verdi “İlçemiz sınırları içerisinde bulunan kırsal mahallelerimiz başta olmak üzere toplamda 50 mahallemizde karasinek ve türevleri ile mücadelemiz aralıksız devam ediyor. İlkbahar mevsiminin ilk günlerinde başlayan ilaçlama çalışmamızda toplamda 3353 sefer ahır ilaçlaması gerçekleştirdik. Bu sayede halkımızın rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağladık. İlaçlama çalışması yapılan yerlerde gerek duyulan noktalarda tekrar ilaçlama yapıyoruz. Bir ahırda iki üç sefer ilaçlama çalışması yapıldı. Bir yandan ekiplerimiz, ahırlarda ilaçlama çalışması yürütürken, diğer yandan, veterinerlerimiz, sağlık sorunu yaşayan hayvanların ilk kontrollerini ve müdahalesini yaparak gerekli yerlere yönlendirmelerini sağlıyorlar.  Eylül ayı sonuna kadar devam edecek çalışmamızda hedefimiz 6 bin sefer ahır ilaçlamasını gerçekleştirmek.”

 

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü