SARIÇAM BELEDİYESİ

KADINLAR İÇİN BİR ÖNEMLİ İSTİHDAM PROJESİ DAHA

20 Haziran, 2018

Başkan Uludağ,”Kadınlarımız evlerinde iş yaparak aile bütçesine katkı sağlayacak”

“Değişim El İşim İle Başlar”

Sarıçam Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Değişim El İşim İle Başlar” adlı projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, gelen talep üzerine yapılan çalışmalar sonucunda ilçelerinde ikamet eden kadınların ailelerinin geçim yüklerine evlerinde iş yaparak katkı sağlayacaklarını ifade etti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Sarıçam Belediyesi Adana Ticaret Odası ve Sarıçam Girişimci Kadınlar Derneği tarafından yapılan ve Meclis Salonunda gerçekleşen “Değişim El işim İle Başlar” adlı projenin tanıtım toplantısına Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana Ticaret Odası(ATO) Başkan Yardımcısı Yücel Bayram, Oda Tekstil Koordinatörü Mehmet Savatlı, bazı oda meclis üyeleri, MHP Sarıçam ilçe Başkanı Mustafa Kızılelma, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Dudu Yaşar, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Soner, Sarıçam Girişimci Kadınlar Derneği  Başkanı Özlem Saygılı, MHP Milletvekili adayları Ayşe Sibel Ersoy, Yeşim Aktaş, Aziz Sökmen ve Firdevs Cingözler, Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve projede yer alan Sarıçamlı kadınlar katıldı.

Toplantıya katılan ve destek veren ATO Tekstil Koordinatörü Mehmet Savatlı, Sarıçam Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Özlem Saygılı, MHP milletvekili adayları birer konuşma yaptılar.

Daha sonra konuşan Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, İlçemizde yapılan bu tür projelere her zaman destek verdiklerini belirterek, kadınlarımızın böyle güzel bir projede yer almalarının önemine dikkat çekti. Ali Murat Kayhan,  bu projede emeği geçenleri ve öncülük yapan Sarıçam Belediyesini kutladığını ifade etti.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ise, projeyi Adana Ticaret Odası, Sarıçam Girişimci Kadınlar Derneği ile ortak yürüttüklerini, birçok firma ile konu hakkında görüşmeler yapıldığını söyledi. Bilal Uludağ,”Yapılan görüşmeler sonucunda ise firmalar istedikleri işleri Belediyemize teslim ettiler. Bize gelen bu işleri ilçemizde bulunan değerli kadınlarımıza dağıttık. Yapılan örnek çalışmalar sonucunda ise kadınlarımızın bu işleri başarıyla yapabilecekleri ortaya çıkmıştır. Proje yürütücüsü olarak bizde işi bir kademe daha ileriye taşıyarak Sarıçam Girişimci Kadınlar Derneği’nin de katkılarıyla Sarıçam Kadın Kooperatifi kuruldu ve çalışmalara devam edildi. Bu nedenle kadınlarımızın iş olanakları çok fazla sektörlere yayılmış bir hale geldi. Firmalar içinde zamandan ve ekonomik açıdan kazanç sağlayan bir çalışma oldu.  ‘Mutlu Kadın Huzurlu Sarıçam’  diyerek yola çıktık. Bugün ev hanımlarına istihdam sağlamayı başardık. Bu özel projeler Sarıçam’a güç katacaktır.” diye konuştu.

Toplantı sonunda ise Sarıçamlı Kadınlar tarafından üretimi gerçekleştirilen ürünlerin sergilendiği bölümler katılımcılar tarafından ilgi gördü.

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü