SARIÇAM BELEDİYESİ

KANO MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ ADANA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

09 Şubat, 2021

KANO MİLLİ TAKIM ADAYLARI ADANA’DA YARIŞTI

 

 Sarıçam Belediyesi Sponsorluğunda Türkiye Durgunsu Kano Uzun Mesafe Milli Takım Seçme Yarışları Adana’da gerçekleştirildi.

Türkiye Durgunsu Kano Uzun Mesafe Milli Takımı aday kadrosuna seçilmek için Türkiye geneli 16 ilden 217 sporcu katılırken, toplamda antranör ve hakem heyeti ile birlikte 309 kişi katıldı.

Seyhan Baraj Gölü Çukurova Üniversitesi Kayıkhane Tesisleri’nde gerçekleşen etkinliğe Adana Valisi Süleyman Elban, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı, ASKF Başkanı Ahmet Bozan ve Sarıçam Belediyesi Bürokratları katıldı.

KABAKÇI “HEDEF; 2021 TOKYO OLİMPİYAT OYUNLARI”

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kabakçı , pandemiden dolayı sporcuların ancak 3 aydır antrenman yaptıklarını bu sebeple yarış modlarının olmadığını ifade etti. Bu yarışta sporcuların son durumlarını görme imkanı da bulacaklarını belirten Kabakçı, “Test yarışlarıyla sporcularımızın derecelerine bakacağız. Hedefimiz 2021 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na kadın ve erkek sporcularla katılabilmek. Bugünkü yarışlar sonunda 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda yarışacak aday kadrolar belirlenecek. Desteklerinden dolayı Adana Valimiz Sayın Süleyman Elban’a ve bu organizasyonun sponsorluğunuüstlenen Sarıçam Belediye Başkanı Sayın Bilal Uludağ’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

YARIŞLARDAN SONRA KAMP

 Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’da, spora ve sporcuya destek olan bir belediye başkanı ile birlikte böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştirmenin sevincini ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çintimar, müsabakaların ardından Milli Takım aday kadrosunun 3 haftalık bir kampa gireceğini belirtti.

 

 

ULUDAĞ “SARIÇAM’DA FARKINDALIĞI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Durgunsu Kano Uzun Mesafe Milli Takımı aday kadrosu seçmelerine sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Yarışlara katılan tüm sporcuları kutladığını kaydeden Başkan Uludağ sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu yarışların kaybedeni olmadı. Hepsi birbirinden değerli yarışçılarımız dereceye girmek için ter döktüler mücadele verdiler.  Onun için hepsini kutluyor başarılar diliyorum.”Dedi.

Adana’da ve Sarıçam’da farkındalık oluşturmak adına bu organizasyonu çok önemsediklerini vurgulayan Başkan Uludağ “ Adana Valiliğimiz ve Gençlik Spor il Hizmetleri Müdürlüğü’nün bu çalışmaya sahip çıkmaları, su sporlarında Adana’yı bir alternatif merkez haline getirecektir. Ayrıca bu organizasyon ile iç ve dış pek çok merkez, Adana ve Sarıçam’ın güzelliklerinin farkına varmaya başladı. Bizde bu bilinirliği daha da artırmanın gayreti içerisindeyiz.” dedi.

 

İki gün süren heyecanlı yarışmalar sonucunda, dereceye giren sporcular, zamana ve yaş grubuna göre Teknik Kurul tarafından belirlendi. 8 Şubat 4 Mart 2021 tarihleri arasında Adana’da kampa girecek Türkiye Durgunsu Kano Uzun Mesafe Milli Takım aday kadrosu şu şekilde oluştu:

23 aş altı erkekler K1

1. Faruk Demir

2. Göktürk Korkmaz

3. Hayati Kerem Şen

4. Arda Kırımlı

5. Baran Demir

6. Abbas Anıl Şen

Genç Erkekler K1

1. İdlis Şentürk

2. Emircan Ayaklı

3. Alper Akbulut

4. Burak Tarhan

5. Emir Taha Keçeli

Yıldız Erkekler K1

1. Muhammet Ali Masat

2. Taha Erkam Usta

3. Kıraç Tiniz

4. Muhammet Tahir Şahin

5. Emrullah Demir

© 2022 T.C. Sarıçam Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü